Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κρήτη: Πανάκριβες πρώτες ύλες και ταυτόχρονη έλλειψη προσωπικού

Δημοσιεύτηκε

στις

σούπερ μάρκετ
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Σταθεροποιήθηκε η, κατά τα άλλα, αυξημένη τιμή των πρώτων υλών και δη των σιτηρών για τα παραδοσιακά αρτοποιεία στο Ηράκλειο, σε αυτή τη φάση, όμως το μεταφορικό κόστος συνεχίζει να προβληματίζει βαθύτατα τους επαγγελματίες του κλάδου που, με μεγάλη δυσκολία, καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή της Ελένης Μπουρμά, ο Πρόεδρος των αρτοποιών του Ηρακλείου, Βασίλης Δαφέρμος, το κόστος, λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα, έχει εκτιναχθεί στα ύψη!

Επιπλέον στηλίτευσε πρακτικές χονδρεμπόρων που πωλούν τη ζάχαρη στους επαγγελματίες στην τιμή των 1,32 ευρώ το κιλό για το τσουβάλι των 25 κιλών και στη λιανική δίνουν το ίδιο προϊόν σε σχεδόν μισή τιμή!

“Πώς μπορεί ένας επιχειρηματίας να σταθεί στην αγορά κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες; Είναι δυνατόν να αγοράζουμε, υποτίθεται στη χονδρική, αλλά ακριβότερα από τη λιανική; Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δαφέρμος.

Παράλληλα, δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για την αδιαφορία της Πολιτείας, που ενώ από τον Ιανουάριο είχε δοθεί η υπόσχεση στον κλάδο για γενναία επιστροφή χρημάτων από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, φτάσαμε στο Μαϊο και δεν έχει γίνει το παραμικρό, ενώ το θέμα τέθηκε πολύ καιρό πριν την απόφαση για επιστροφή χρημάτων στα νοικοκυριά…

Ο Πρόεδρος των αρτοποιών σημείωσε, πάντως, ότι οι 145.000 αρτοποιοί, πανελλαδικά, αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν και το “λουκέτο” για πολλούς ακόμη – πλέον των όσων έχουν ήδη κλείσει – μοιάζει μονόδρομος.

Επιπλέον, σοβαρό είναι και το ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους νέους να ασχοληθούν με το επάγγελμα που είναι δύσκολο και απαιτητικό.

“Οι νέοι προτιμούν να μην ξυπνούν από τη νύχτα για να εργαστούν. Το κατανοώ. Έτσι, όμως, το επάγγελμα – θεσμός, σιγά σιγά θα χαθεί”, πρόσθεσε.

πηγή:ekriti.gr

σούπερ μάρκετ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap