Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κρήτη: Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” – Τρεις συλλήψεις για παρεμπόριο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Σε στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, συνελήφθησαν τρείς Έλληνες για διάθεση και πώληση πλήθους απομιμητικών προϊόντων, στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις από την 25.05.2022 έως και σήμερα 27.05.2022, σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου τμήματος Κ.Ο.Ε. Ηρακλείου/ΕΛΥΤ Αττικής Ηρακλείου/ΑΑΔΕ.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρείς Έλληνες (2 άντρες και γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός Έλληνα.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 22.647 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.

Επιπλέον, σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας ενός δράστη εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό εντύπωσης σημάτων αποτελούμενο από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή,  θερμική πρέσα εντύπωσης για καπέλα, θερμική πρέσα εντύπωσης για ποτήρια, θερμική πρέσα εντύπωσης για μπλούζες, τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμένων, απομιμητικά προϊόντα. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με το γεμιστήρα του και φυσίγγια και σε βάρος του σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Από το κλιμάκιο της ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 170.750 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ξεπερνάει τα 4.000.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap