Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κρήτη: Η βενζίνη πωλήθηκε από τα 2,08 στα 2,12 ευρώ από τη μια μέρα στην άλλη!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
56 Shares

Μπροστά σε νέες αυξήσεις στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης βρίσκονται οι καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ηράκλειο ενώ μέχρι και χθες πουλούσε την απλή αμόλυβδη βενζίνη προς 2,08 ευρώ το λίτρο, σήμερα την πούλα προς 2,12 ευρώ.

Σήμερα στα πρατήρια του Ηρακλείου η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται στα 2,09 ευρώ το λίτρο ωστόσο κάποιος μπορεί να την βρει και με 2,12 ευρώ.

Την ίδια ώρα το πετρέλαιο κίνησης αρχίζει να καταγράφει και πάλι άνοδο στην τιμή του μετά από πτωτική τάση τις προηγούμενες ημέρες.

Πάντως, αυτή τη βδομάδα λόγω της χρηματιστηριακής αύξησης της τάξεως του 4,5%, θα αυξηθεί και πάλι η τιμή, εάν η αύξηση αυτή συνεχίσει να καταγράφεται.

Παράλληλα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φαίνεται πως καταγράφει μία σταθερότητα από όταν ξεκίνησε να διατίθεται στις 15 Οκτωβρίου αφού η μέση τιμή του κυμαίνεται στα 1,36 ευρώ το λίτρο ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάποια πρατήρια, κυρίως της ενδοχώρας, οι καταναλωτές δεν μπορούν να το προμηθευτούν με υψηλότερη τιμή.

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου θα ανοίξει, σύμφωνα με την έως τώρα εικόνα, η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου ενώ οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύρια.

Το επίδομα, σε πρώτη φάση θα το λάβουν εκείνοι που ήταν και πέρυσι δικαιούχοι ενώ οι πληρωμές, σύμφωνα με την ΚΥΑ θα γίνουν σε τρεις φάσεις.

Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ, ενώ τα κριτήρια είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι (εισοδηματικά και περιουσιακά) ενώ το συνολικό ποσό της επιδότησης μαζί με το ποσό που δίνεται στην αντλία είναι 500 εκατ.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι όσοι κατοικούν σε περιοχές με το περισσότερο κρύο, δηλαδή με βαθμοημέρα πάνω από το 1, θα λάβουν επίδομα προσαυξημένο κατά 25%, υπό την προϋπόθεση να μην είναι υψηλότερο των 1.000 ευρώ.

Διπλάσιο προβλέπεται να είναι το επίδομα για εκείνους που θα γυρίσουν την πλάτη σε φυσικό αέριο ή ρεύμα για τη θέρμανσή τους.

πηγή: ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap