Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Βαθιά συγκινημένη η Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σακελλαροπούλου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης έζησε στη Βιάννο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία της οποίας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής της η κ. Σακελλαροπούλου προέβη σε απολογισμό των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Το μέγεθος της απόλυτης καταστροφής που συντελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου και της Ιεράπετρας τον Σεπτέμβρη του 1943 δεν άφησε ασυγκίνητη την ΠτΔ.

Ο απολογισμός της καταστροφής υπήρξε συγκλονιστικός. Σχεδόν 500 κάτοικοι σφαγιασμένοι, κοντά χίλια σπίτια καμένα, δέκα χωριά ολοσχερώς κατεστραμμένα”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαροπούλου και κόμπιασε για λίγα δευτερόλεπτα προσπαθώντας να  συγκρατήσει τη συγκίνηση που την πλημμύριζε.

Σε άλλο σημείο της αντιφώνησης της η ΠτΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες της μαρτυρικής επαρχίας επισημαίνοντας το θάρρος, την υπομονή και την εγκαρτέρηση που επέδειξαν κρατώντας – όπως είπε – ζωντανή τη μνήμη της συμφοράς και της αντίστασης απέναντι στη ναζιστική θηριωδία.

Σακελλαροπούλου επιζήσαντες

Η συγκίνηση της κ. Σακελλαροπούλου ήταν έκδηλη ακόμη δύο φορές, τη στιγμή που κατέθετε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο Σελί Αμιρών αλλά και τη στιγμή που χαιρέτησε από κοντά τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

Σακελλαροπούλου κατάθεση στεφάνων

Πηγή: cretalive

Σακελλαροπούλου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap