Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο: Αποζημίωση 250.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το ΠΑΓΝΗ σε 39χρονο Κρητικό

νοσοκομειο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Όπως αναφέρει στην αγωγή, ο 39χρονος σήμερα, ο οποίος ήταν ποδοσφαιριστής σε νεότερη ηλικία, υπέστη εκτεταμένο χειρουργικό ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου,  στο ύψος του μηριαίου οστού, «αναγκαία συνέπεια πρότερου ιατρικού σφάλματος, βαρείας αμέλειας, τελεσθέντος υπό του προστηθέντος Ιατρού του εναγόμενου νοσοκομείου, που έλαβε χώρα την 25η Αυγούστου 2004, στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου». Θεώρησε, δε, και δικαιώθηκε από τη Δικαιοσύνη, «ως μόνο αποκλειστικό υπεύθυνο το συγκεκριμένο γιατρό, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων του, αλλά και «κατά την ανάληψη της θεραπείας μου, εκ μέρους του, προέβη σε ενέργειες και πράξεις αντίθετες με τους αναγνωρισμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης»

Στο ιστορικό της υπόθεσης αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2004, στη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Σε ηλικία, τότε, 14 ετών υπέστη τραυματισμό στο αριστερό περικνήμιο κατόπιν λακτίσματος που δέχθηκε από παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

«Προξενήθηκε οίδημα στην τραυματισθείσα περιοχή δίχως, ωστόσο, να επηρεάζει την κίνηση, τη στατική και δυναμική ισορροπία του σώματός μου, εξ ου και συνέχισα να αθλούμαι και να αγωνίζομαι κατόπιν, σαφώς, της κοινούς συναίνεσης των φροντιστών της ομάδος μου» αναφέρει στην αγωγή, την οποία είχε παρουσιάσει η «Π». 

Ένα μήνα πριν, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της αγωγής, είχε εμφανιστεί στο ίδιο σημείο που τραυματίστηκε αργότερα, ένα πρήξιμο, μετά το πέρας άλλου ποδοσφαιρικού αγώνα. Το είχε αποδώσει όμως, τότε,  σε διόγκωση των μυών, κάτι που συχνά εμφανίζεται σε αθλητές. Η πορεία του οιδήματος τον προβλημάτισε και ζήτησε την γνώμη γνωστού ιδιώτη ορθοπεδικού του Ηρακλείου.

Η εξήγηση που έδωσε τότε ο συγκεκριμένος γιατρός θορύβησε  τον Κρητικό και τον πατέρα του και άμεσα ξεκίνησε μία σειρά ιατρικές εξετάσεις (μαγνητικές τομογραφίες, σπινθηρογράφημα κοκ). Σε μία από τις πολλές εξετάσεις που υποβλήθηκε, συγκεκριμένα σε σπινθηρογράφημα τον Αύγουστο του 2004, η διάγνωση έλεγε:  «Εικόνα συμβατή με κακοήθη χωροκατακτητική εξεργασία αριστερής κνήμης (οστεοσάρκωμα;)».

Η κλονισμένη εμπιστοσύνη και η «τρίγωνη βιοψία»

Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να κρατηθεί στη ζωή, όπως τονιζόταν στην αγωγή. Ομάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων χρειάστηκε να μελετήσουν και να συναποφασίσουν την ενδεδειγμένη θεραπεία που απαιτούνταν.

«Η έως τότε κλινική κατάσταση της πάθησής μου, τα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων και κυρίως οι έκδηλες ανησυχίες των ιατρών και οι αμφίρροπες προβλέψεις τους μέχρι την τελική διάγνωση, επέστησαν την ήδη ενταμένη προσοχή του πατέρα μου και μοναδικού πρώτου βαθμού συγγενή μου. Η τραγική σύμπτωση των θανάτων της μητέρας μου και του εμβρύου που κυοφορούσε από σφάλμα του μαιευτήρα ιατρού, κατά τη διάρκεια του τοκετού το έτος 1998, δικαιολογούσε την κλονισμένη εμπιστοσύνη του και την καχύποπτη στάση του απέναντι στον ιατρικό κλάδο» αναφέρει σε απόσπασμα της αγωγής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο patris.gr

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ