Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μωρομάνα στην Κρήτη πήγε να εμβολιαστεί και ο γιατρός την… έδιωξε γιατί θηλάζει!

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
1.4K Shares

Σύμφωνα με το cretalive, νέα γυναίκα που προσήλθε, χθες, σε εμβολιαστικό κέντρο στο Ηράκλειο, προκειμένου να εμβολιαστεί, ούτε λίγο ούτε πολύ … εκδιώχθηκε από το γιατρό που πήρε το ιστορικό της, επειδή είναι θηλάζουσα. Ο γιατρός την προέτρεψε να εμβολιαστεί «όταν χρονίσει το παιδί» και έσπευσε να ακυρώσει και το επόμενο ραντεβού της γυναίκας για τη δεύτερη δόση.

Η υπόθεση προκάλεσε συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, με πολλούς να ρωτούν τι προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες. Αν δηλαδή υπάρχει σχετική οδηγία για μη εμβολιασμό θηλαζουσών ή τί γίνεται με τις θηλάζουσες που, επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης, έσπευσαν και εμβολιάστηκαν;

Πάντως η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών είχε κάνει πρόσφατα ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες που είτε είναι έγκυες είτε θηλάζουν, αλλά και στα ζευγάρια που σκοπεύουν να γίνουν γονείς, έκανε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και ότι ο εμβολιασμός συστήνεται και για τις εγκύους σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο τους και “επιβάλλεται” όπως είπε και για τις θηλάζουσες.

Σε πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε πλέον ότι το γενετικό υλικό του εμβολίου δεν μεταφέρεται, δεν ανιχνεύεται στο μητρικό γάλα. Αλλά ακόμη και αν ανιχνευόταν, θα καταστρεφόταν κατά την κατάποση στο στομάχι του παιδιού” είπε χαρακτηριστικά.

εμβόλιο
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap