Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μωρομάνα στην Κρήτη πήγε να εμβολιαστεί και ο γιατρός την… έδιωξε γιατί θηλάζει!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με το cretalive, νέα γυναίκα που προσήλθε, χθες, σε εμβολιαστικό κέντρο στο Ηράκλειο, προκειμένου να εμβολιαστεί, ούτε λίγο ούτε πολύ … εκδιώχθηκε από το γιατρό που πήρε το ιστορικό της, επειδή είναι θηλάζουσα. Ο γιατρός την προέτρεψε να εμβολιαστεί «όταν χρονίσει το παιδί» και έσπευσε να ακυρώσει και το επόμενο ραντεβού της γυναίκας για τη δεύτερη δόση.

Η υπόθεση προκάλεσε συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, με πολλούς να ρωτούν τι προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες. Αν δηλαδή υπάρχει σχετική οδηγία για μη εμβολιασμό θηλαζουσών ή τί γίνεται με τις θηλάζουσες που, επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης, έσπευσαν και εμβολιάστηκαν;

Πάντως η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών είχε κάνει πρόσφατα ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες που είτε είναι έγκυες είτε θηλάζουν, αλλά και στα ζευγάρια που σκοπεύουν να γίνουν γονείς, έκανε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και ότι ο εμβολιασμός συστήνεται και για τις εγκύους σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο τους και “επιβάλλεται” όπως είπε και για τις θηλάζουσες.

Σε πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε πλέον ότι το γενετικό υλικό του εμβολίου δεν μεταφέρεται, δεν ανιχνεύεται στο μητρικό γάλα. Αλλά ακόμη και αν ανιχνευόταν, θα καταστρεφόταν κατά την κατάποση στο στομάχι του παιδιού” είπε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση minoan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ