Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Γνωρίστε τους Άγιους Φουστανελάδες Βρακοφόρους της Κρήτης!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

73 Shares

Περίπου 50  έργα τέχνης, φιλοξενεί η έκθεση που είναι ανοιχτή για το Κοινό στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της «Αγ. Αικατερίνης Σιναιτών», στο Ηράκλειο. Με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Μουσείο Χριστιανικής τέχνης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η έκθεση φιλοδοξεί να φέρει στο φως εικόνες νεομαρτύρων με φουστανέλες και κρητικές βράκες, άμεσα συνδεδεμένους με την παράδοση του τόπου.

Οι άγιοι φουστανελάδες και βρακοφόροι, αποτελούν μια γνήσια αποτύπωση της σύνδεσης της παράδοσης με τη θρησκεία που έρχεται στο φως μέσα από μια σπάνια εικονογραφία που εκτίθεται στο κοινό που θα μπορέσει να παρακολουθήσει την έκθεση μέχρι και το τέλος του έτους. Ανάμεσά τους οι τέσσερις νεομάρτυρες του Ρεθύμνου, ο Άγιος Μανώλης και ο Άγιος Μαθιός και η Αγία Μαρία Μαθυμοπούλα από τη Φουρνή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κληρικών και εκπροσώπων φορέων που στην  ξεχωριστή την έκθεση, η οποία συγκεντρώνει εικαστικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, κοινωνικό, αλλά και λαογραφικό ενδιαφέρον, εκφράζοντας την επιθυμία τους η ίδια έκθεση να ταξιδέψει και εκτός Κρήτης.

πηγή: neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ