Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα για χορήγηση μονοκλωνικού στον πατέρα μου;»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
65 Shares

Προβληματισμένοι φαίνονται οι πολίτες σχετικά με τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, με πιο πρόσφατο γεγονός την απόρριψη αιτήματος χορήγησης σε νοσηλευόμενο στο Βενιζέλειο, χωρίς να έχουν δοθεί λόγοι απόρριψης.

Δείτε παρακάτω το μήνυμα της κόρης του νοσηλευόμενου:

Αγαπητό Cretalive,

Ο πατέρας μου νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο από την Πέμπτη τα ξημερώματα κατόπιν θετικού μοριακού την Τρίτη 5/01.

Ο εντατικολογος έκανε αίτημα για την χορήγηση μονοκλωνικού το οποίο απορρίφθηκε από το Υπουργείο χωρίς να μας δοθούν οι λόγοι απόρριψης.

Ο πατέρας μου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση,μη διασωληνωμένος.

Κανείς δεν ξέρει τους λόγους και κανείς δεν μας ενημερώνει. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για να του χορηγηθεί το αντίσωμα αλλά δεν βρίσκουμε από που να πιαστούμε.

Κάνω έκκληση για άμεση χορήγηση του αντισώματος το οποίο θα βοηθήσει να περάσει τον κίνδυνο ο πατέρας μου.

Είναι μόλις 63 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Παρακαλώ άμεσα για την βοήθεια σας

Η κόρη του

Χ. Ρ

Η απάντηση του νοσοκομείου

Σχετικά με την παραπάνω καταγγελία, ότι δεν χορηγήθηκε μονοκλωνικό αντίσωμα σε ασθενή που νοσεί από κορονοιό και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Χάρης Λιδάκης μας πληροφόρησε:

“Πράγματι ο ασθενής εισήλθε στο Νοσοκομείο και ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ Κωστας Χαχλιούτης ζήτησε τη χορήγηση μονοκλωνικών και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο. Η αίτηση καταχωρήθηκε ηλεκτρονικά και η διαδικασία είναι αυτόματη όπως στην περίπτωση της άυλης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που αφού καταχωρείται, το σύστημα βάσει αλγορίθμου απαντά σε κάποιες ερωτήσεις και αν είναι σύμφωνες με το πρωτόκολλο εγκρίνει ή απορρίπτει την αίτηση. Λίγες ώρες μετά την αίτηση ήλθε η απορριπτική απάντηση αφού προφανώς κάποια θέματα που ετίθεντο κρίθηκαν ότι δεν προβλέπονταν από το πρωτόκολλο χορήγησης.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap