Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Fuel pass: Κάτοικος Ηρακλείου έκανε αίτηση και του έβγαλε ΤΚ στην… Κόστα Ρίκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
14 Shares

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ιδιώτης που κατοικεί στην περιοχή Μασταμπάς του Ηρακλείου, τα βρήκε σκούρα με το fuel pass, καθώς πραγματοποιούσε την διαδικασία για την επιδότηση βενζίνης.

Αρχικά το gov.gr απέρριπτε την είσοδο του στο σύστημα χρίζοντας τον ως μη δικαιούχο της επιδότησης χωρίς καν να εξετάσει τα στοιχεία του (σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι ο εν λόγω άνθρωπος είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και επιμελής, μπήκε στο σύστημα τη σωστή μέρα του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ του).

Την επόμενη μέρα προσπάθησε ξανά να μπει στο gov.gr και αυτή τη φορά δεν δέχονταν το σύστημα τα στοιχεία του ενώ ήταν όλα σωστά.

Τελικά την τρίτη φορά στάθηκε κάπως πιο τυχερός και τελικά κατάφερε να μπει στο σύστημα και να κάνει επιτέλους την πολυπόθητη αίτηση. Όλα καλά, λοιπόν. Όχι και τόσο όμως, διότι ενώ συνδέθηκε με τους κωδικούς του taxisnet, οι οποίοι υποτίθεται ότι αναγνωρίζουν αυτόματα όλα μας τα στοιχεία… εν τούτοις ο ταχυδρομικός κωδικός που του εμφανίζει το σύστημα ήταν εντελώς λάθος, ενώ στην ΑΑΔΕ είναι καταχωρημένα τα σωστά στοιχεία.

Συγκεκριμένα ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης ο ΤΚ είναι 71305, ο ταχυδρομικός κωδικός που εμφανίζεται στο σύστημα του αναγνώστη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost, είναι… 70305, αριθμός που με μία γρήγορη αναζήτηση στο google εμφανίζεται ως ΤΚ στην Κόστα Ρίκα!

Σε άλλες αναζητήσεις πάλι εμφανίζεται ως postal code είτε στη… Λιθουανία είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντως σίγουρα όχι στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο.

Έτσι, η ανησυχία του ιδιώτη για το μπέρδεμα είναι έκδηλη εάν θα δεχθεί το σύστημα την αίτηση του ή εάν θα απορριφθεί. Επίσης ανησυχεί και μήπως λάβει τα χρήματα της επιδότησης  αλλά σε δεύτερο έλεγχο του τα ζητήσουν πίσω, όπως κάποιες φορές έχει συμβεί με το ελληνικό κράτος.

Με την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά στην Ελλάδα κάθε ευρώ μετράει και είναι σημαντικό στον προϋπολογισμό μιας οικογένειας. Ενδεχομένως λοιπόν να έχουν πέσει κι άλλοι ιδιώτες θύματα της αστοχίας του συστήματος, μίας αστοχίας την οποία σίγουρα δεν μπορούν να παραβλέψουν οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap