Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Έσβησε» ξαφνικά ο Πέτρος Μηλιαράκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Πέτρος Μηλιαράκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
57 Shares

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο Πέτρος Μηλιαράκης.

Ο ξαφνικός θάνατος του γνωστού νομικού και συγγραφέα, που αρθρογραφούσε σε διάφορα Κρητικά μέσα, με καταγωγή από τη Βιάννο, σκόρπισε θλίψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Μηλιαράκης, που χθες είχε έρθει στη Κρήτη από την Αθήνα, «έσβησε» τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ποιος ήταν ο Πέτρος Μηλαράκης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη και στην πόλη του Ηρακλείου, όπου και περάτωσε την εγκύκλια του παιδεία. Κατάγεται από οικογένεια Κρητών Λόγιων αλλά και επαναστατών, σ’ όλες τις κρίσιμες για την Πατρίδα περιστάσεις. Η σε βάθος χρόνου καταγωγή της οικογένειας αναφέρεται στο Βυζάντιο. Οι απώτεροι πρόγονοι κατασκεύαζαν το βυζαντινό νόμισμα μιλιαρήσιο (ή μηλιαρήσιο). Από τη δραστηριότητα δε αυτή προκύπτει και το επίθετο Μηλιαράκης.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης, ως νομικός της πράξης, στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικηγορούσε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (E.C.H.R. και C.F.I. – G.C/E.U), ενώ χειρίζεται και προσφυγές ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).

Στο επίπεδο της εσωτερικής έννομης τάξης, δικηγορούσε ενώπιον των Ανωτάτων Ακυρωτικών Δικαστηρίων (ΑΕΔ, ΣτΕ και ΕλΣ) με κύριο αντικείμενο τις υποθέσεις που αφορούν στο Συνταγματικό Δίκαιο, στο Διοικητικό Δίκαιο και στο Δημοσιονομικό Δίκαιο

Ειδικότερα:

Στα επίπεδα των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων έχει αντιπαρατεθεί με τους νομικούς εκπροσώπους Κρατών και Κυβερνήσεων, αλλά και με τους νομικούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).

Μεταξύ των προσφάτων υποθέσεων που έχει χειρισθεί συγκαταλέγονται και προσφυγές κατά της Τουρκίας κατά της Μεγάλης Βρετανίας (Ηνωμένου Βασιλείου)[ κατά της Αυστρίας κατά της Ιταλίας κατά της Ολλανδίας (Κάτω Χωρών) κατά της Αλβανίας κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κτλ.

Σύζυγος του Πέτρου Μηλιαράκη η Συμβολαιογράφος Μαρία Σαρρή με την οποία έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Κατερίνα και την Ιωάννα.

Το Daynight απευθύνει συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του

Πέτρος Μηλιαράκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap