Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Ερήμωσε» το Αρκαλoχώρι μετά τον καταστροφικό σεισμό

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρκαλοχώρι
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
57 Shares

Μεγάλο πλήγμα δέχτηκε το Αρκαλοχώρι από τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η ολοσχερής ή μερική καταστροφή πολλών σπιτιών στην κωμόπολη αλλά και τα χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδας, οδήγησε πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν το άλλοτε εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Τα στοιχεία της απογραφής που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες δείχνουν πως ο πληθυσμός του δήμου μειώθηκε κατά 3.402 κατοίκους σε σχέση με το 2011, ποσοστό της τάξης του 20%.

Όπως δήλωσε μάλιστα στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών «Η Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος, οι τοπικοί φορείς εκτιμούν πως η μείωση του πληθυσμού είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στην απογραφή.

«Ήδη στην περιοχή μιλάμε για νότιο και βόρειο Αρκαλοχώρι. Υπάρχει «νέκρωση» στο παλιό Αρκαλοχώρι. Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν εγκαταλειφθεί», σημείωσε ο κ. Γκαντάτσιος περιγράφοντας την ζοφερή πραγματικότητα στην περιοχή.

Η εγκατάλειψη και η καταστροφή φαίνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο και τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς παλαιότερα τέτοια εποχή και η περιοχή έσφυζε από κατοίκους άλλως περιοχών που επέστρεφαν για διακοπές στα πατρογονικά εδάφη. «Αυτή την περίοδο έρχονταν πολλοί από Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας. Τώρα δεν ήρθαν γιατί τα πατρικά τους σπίτια δεν υπάρχουν πια και δεν έχουν που να μείνουν».

Ο κ. Γκαντάτσιος προέβλεψε μάλιστα πως και ο χειμώνας θα είναι δύσκολος καθώς ούτε οι εργάτες γης που έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή για κάποιους μήνες θα βρεθούν στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά, αφού δεν υπάρχουν σπίτια για να φιλοξενηθούν. «Το χειμώνα θα δείτε ότι θα έχουμε μείωση του εργατικού δυναμικού που φιλοξενούσαμε στην περιοχή για το μάζεμα των ελιών και άλλες εργασίες. Δεν θα έχουν που να μείνουν. Τα μεροκάματα θα είναι υπέρογκα για τον κόσμο εδώ και θα δείτε ότι πολλοί δεν θα καταφέρουν να μαζέψουν τις ελιές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: creta24.gr

Αρκαλοχώρι
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap