Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Επτά «όχι» από δομές στην Κρήτη για τη φιλοξενία του 14χρονου που έχει κακοποιηθεί!

Δημοσιεύτηκε

στις

ανήλικος
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
39 Shares

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά …επτά απορριπτικές απαντήσεις φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει «εισπράξει», η Εισαγγελία Ηρακλείου από διάφορες δομές ανά την Ελλάδα στο αίτημα της για φιλοξενία του 14χρονου αγοριού, το οποίο κακοποιούνταν σεξουαλικά επί χρόνια από τον σύντροφο της μητέρας του. Λόγω του αδιεξόδου αυτού, το παιδί παραμένει φιλοξενούμενο σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ εδώ και περίπου 15 ημέρες.

Η περίπτωση του ταλαιπωρημένου αγοριού, που μόνο …ξεχασμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί από πλευράς Εισαγγελίας, τουναντίον, επαναφέρει στο προσκήνιο τη «γύμνια» που υπάρχει σε επίπεδο δομών ή προγραμμάτων, τα οποία θα παρέχουν τον χώρο και τον κατάλληλο μηχανισμό υποστήριξης έστω για την προσωρινή φιλοξενία παιδιών και ανήλικων γενικότερα που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Είναι μεγάλο ζητούμενο για το Ηράκλειο να «τρέξει» ένα τέτοιο πρόγραμμα που θα παρέχει τη δυνατότητα στις αρμόδιες Αρχές να κάνουν κοινωνική έρευνα και να διαχειριστούν όπως πρέπει την όλη κατάσταση προς το συμφέρον πάντα του παιδιού, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όσο το ίδιο θα φιλοξενείται με ασφάλεια σε κατάλληλο χώρο.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση επιβάλλεται να πρωτοστατήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες από το δήμο Ηρακλείου και από την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να καλυφθεί αυτό το τεράστιο κενό. Στο παρελθόν, υπήρξαν περιπτώσεις που παιδιά φιλοξενούνταν σε ένα νοσοκομείο μήνες ολόκληρους επειδή ακριβώς υπήρχε αδιέξοδο. Σήμερα πια οι χρόνοι έχουν συντομεύσει, και πάλι όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς η σωστή διαχείριση τέτοιων καταστάσεων είναι πολυσύνθετη.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του 14χρονου, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει περάσει μέρα που να μην έχει ασχοληθεί η υπηρεσία της Εισαγγελίας Ανηλίκων, με αιτήματα σε δομές ανά την Ελλάδα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα το ένα απορρίπτεται μετά το άλλο. «Πόρτα» από παντού για τη φιλοξενία του αγοριού, η φροντίδα του οποίου δεν μπορεί να ανατεθεί στους βιολογικούς γονείς του ή σε τρίτα πρόσωπα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ρόλος της μητέρας ελέγχεται ποινικά στη φρικτή υπόθεση καθώς θα διερευνηθεί κατά πόσο γνώριζε ή όχι ότι το παιδί της κακοποιούνταν σεξουαλικά καθημερινά επί χρόνια από τον 52χρονο σύντροφο της, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι αν δεν υπάρξει άμεσα θετική απάντηση από κάποια δομή, θα δοθεί εισαγγελική παραγγελία ώστε να κινηθεί δικαστικώς η διαδικασία φιλοξενίας του ανήλικου σε μία δομή. Η αλήθεια είναι ότι αυτό ως ενέργεια θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, όμως όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που πρωτίστως επιλέχθηκε να διερευνηθούν προθέσεις, διαθέσεις και διαθεσιμότητα σε δομές της Κρήτης και γενικότερα της χώρας. Ένα παιδί θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντα με αγάπη και να μην δίνεται η αίσθηση ότι αποτελεί βάρος.

πηγή: cretalive.gr

ανήλικος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap