ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Επίθεση στους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι: Κάθειρξη 32 ετών στον Αλβανό «πιστολέρο»

Πολυετή ποινή κάθειρξης επέβαλε τη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στον 38χρονο Αλβανό «πιστολέρο» για την επίθεση κατά των τριών νεαρών Κρητικών, στο Γκάζι, τον Δεκέμβριο του 2023.
Τα δύο αδέρφια και ο φίλος τους, από τα Μάλια, στάθηκαν τυχεροί που επέζησαν αφού ο δράστης, όπως καταγράφεται και σε βίντεο, άνοιξε πυρ εναντίον τους, σημαδεύοντας κατευθείαν στο κεφάλι ή πυροβολώντας πισώπλατα. Και όλα αυτά για μία ασήμαντη παρεξήγηση.
Ο 38χρονος Αλβανός καταζητούνταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της δίκης, υπήρξε πληροφορία, όπως είχε αποκαλύψει το Cretalive.gr, ότι σκόπευε να παραδοθεί, αποζημιώνοντας τους τρεις τραυματίες, οι οποίοι ακόμα έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους σε επίπεδο αποκατάστασης. Μάλιστα οι δύο από τους παθόντες δεν ήταν εφικτό, όπως αναφερόταν και σε σχετική επιστολή προς την πρόεδρο της έδρας, να παραβρεθούν αυτοπροσώπως στην έναρξη της δίκης για λόγους αποθεραπείας.
Ο 38χρονος πράγματι παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι τρεις παθόντες, οι οποίοι αποζημιώθηκαν οικονομικά, δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, αφήνοντας την ποινική μεταχείριση του βασικού κατηγορουμένου στην κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών επέβαλε στον 38χρονο «πιστολέρο» συνολική ποινή κάθειρξης, κατά συγχώνευση, 32 ετών, με εκτιτέα τα 20 έτη.

-
PLUS +3 ημέρες πριν
Εύη Βατίδου: «Καρφί» για τα παιδιά της – «Η απουσία σας πλήγωσε τη μνήμη του πατέρα σας»
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Ανάσταση με φωτιές στην Κρήτη: Έκαψαν επίτηδες τον Ιούδα άλλων χωριών
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Ευχές της Όλγας Κεφαλογιάννη από το Ρέθυμνο ενόψει Πάσχα
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
Πάσχα στα Χανιά για τον Δημήτρη Λάλο και την Μαριλίτα Λαμπροπούλου