Διαφήμιση

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε πόσο έχουν προχωρήσει οι εργασίες στο αεροδρόμιο Καστελίου!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Σε “οργασμό” βρίσκονται οι εργασίες για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου, που θα αποτελέσει το νέο αερολιμένα του Ηρακλείου τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας ενώ σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εργοτάξιο, είχε κάνει λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια που κατασκευάζονται στην Ευρώπη.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο, όπου φαίνεται πόσο έχουν προχωρήσει οι εργασίες:

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, το οποίο θα αντικαταστήσει το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”, θα είναι το 2ο μεγαλύτερο της Ελλάδας, με δυνατότητα διαχείρισης έως και 18 εκατ. επιβατών ετησίως (κατά την έναρξή του θα εξυπηρετεί 10 εκατ. επιβάτες, με πρόβλεψη τα 15 εκατ.).

Το κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου ανέρχεται στα 520 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε τα 180 εκατ. ευρώ. Μέτοχοι του νέου αεροδρομίου είναι το ελληνικό δημόσιο με 45,9%, η ΤΕΡΝΑ με 32,46% και η ινδική GMR με 21,64%. Η περίοδος παραχώρησης, που ξεκίνησε το 2020, εκτείνεται σε 35 χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version