Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Έκλεψε πρώτα τους γονείς και μετά έκλεψε την… κόρη!

Δημοσιεύτηκε

στις

απάτη
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
44 Shares

“Γεια σας, ο λογιστής σας είμαι!” Με αυτή την ατάκα μπήκε απευθείας στο “ψητό” ο απατεώνας που, χθες κάλεσε Ηρακλειώτισσα, παριστάνοντας το λογιστή της οικογένειας και ζητώντας ευαίσθητα τραπεζικά στοιχεία, δήθεν για να κάνει πιστωθεί στο λογαριασμό κάποιο επίδομα, για συγκεκριμένο μέλος της οικογένειας, αναφέροντας μάλιστα και το μικρό όνομα του δικαιούχου.

Η γυναίκα, πιστεύοντας ότι επιβεβαίωσε ποιον ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ρωτώντας “Αποστόλη, εσύ είσαι;”, αλλά και έχοντας ακούσει για επιδόματα που αυτό το διάστημα δίνονται σε δικαιούχους, συμφώνησε να γνωστοποιήσει τον αριθμό της κάρτας ανάληψης …και το pin!

Η ώρα περνούσε και χρήματα δεν “έμπαιναν” στο λογαριασμό κι έτσι η κόρη της οικογένειας κάλεσε πίσω το νούμερο που είχε καλέσει τη μητέρα της για να διευκρινίσει αν όλα είχαν γίνει σωστά.

Ο απατεώνας βρήκε ευκαιρία και πατώντας πάνω στην εμπιστοσύνη της κοπέλας που θεωρούσε ότι μιλούσε με το λογιστή της οικογένειας, ρώτησε αν η ίδια διατηρούσε κάποιο προσωπικό λογαριασμό και πόσα χρήματα είχε μέσα. Οι δε, ερωτήσεις, ήταν τόσο  κοφτές, επίμονες και αγχωτικές, δήθεν για να προλάβει την προθεσμία και να μη χαθεί το επίδομα, ώστε και η κόρη σαν να “νέκρωσε” εκείνη τη στιγμή και απαντούσε μηχανικά στις ερωτήσεις, δίνοντας κι εκείνη τραπεζικά στοιχεία της.

Το αποτέλεσμα … 6.000 ευρώ από το λογαριασμό των γονιών και 4.000 ευρώ από το λογαριασμό της κόρης έκαναν “φτερά” σε χρόνο ρεκόρ.

Η οικογένεια απευθύνθηκε, σήμερα στην Τράπεζα όπου διατηρεί τους λογαριασμούς, υποβάλλοντας αίτημα αμφισβήτησης συναλλαγής, ευελπιστώντας τα χρήματα να επιστραφούν…

Πηγή: cretalive

απάτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap