Διαφήμιση

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μπήκαν μέσα στο Λαβύρινθο της Μεσαράς!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Εσείς μην το επιχειρήσετε! Απαγορεύεται αυστηρά, λόγω υψηλής επικινδυνότητας!

Μεσημέρι Κυριακής 12 Νοεμβρίου, μια ομάδα 5 έμπειρων ορειβατών των Μοιρών, με επικεφαλής τον Αρχαιολόγο Σπηλαιολόγο, Κωνσταντίνα Αρετάκη, τηρώντας όλους τους απαιτούμενους κανόνες ασφαλείας, “ξεναγήθηκε” στους χώρους του λαβυρίνθου Μεσαράς.

Ένα μνημείο του κρητικού νότου που υπήρξε ρωμαϊκό λατομείο, συνδέθηκε με το μύθο του μινώταυρου και υπήρξε ένα από τα πρώτα αξιοθέατα της Κρήτης που οι περιηγητές “όφειλαν” να επισκεφθούν.

Χαρακτηριστικές οι χιλιάδες υπογραφές επισκεπτών στα τοιχώματα, ανάμεσα τους πολλών “επωνύμων” της εποχής, όπως του Αρχαιολόγου Στέφανου Ξανθουδίδη (1864 -1928).

Δυστυχώς ο λαβύρινθος καταρρέει, αφημένος στην τύχη του, ενώ θα μπορούσε να αναστηλωθεί και να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς στην περιοχή.

 

(Φωτογραφίες: Μανώλης Ντρετάκης)

Πηγή: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version