Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Αστεία η απόφαση για τα μέτρα στο Ηράκλειο»

Δημοσιεύτηκε

στις

ηράκλειο
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
138 Shares

Στην «κόκκινη» ζώνη πέρασε από σήμερα το πρωί και μέχρι την 1η Μαρτίου ο Δήμος Ηρακλείου, με την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης, ανέφερε πως οι αποφάσεις της Επιτροπής δεν εξαρτώνται από τον αριθμό των κρουσμάτων και το μεταλλαγμένο στέλεχος. «Θα την κριτικάρω ως προς το μέγεθος της επιβολής των μέτρων. Τι σημαίνει Ηράκλειο και δήμος Ηρακλείου; Είναι στην ουσία η ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, μια σειρά από χωριά που είναι κοντά στο Ηράκλειο, τον Καρτερό που ο μισός ανήκει στο δήμο Ηρακλείου κι ο άλλος μισός στο δήμο Χερσονήσου. Οι μετακινήσεις στις περιοχές αυτές είναι συνεχείς, οι κάτοικοι πολλές φορές έχουν σπίτι και στις δύο περιοχές. Δεν καταλαβαίνω την απόφαση της Επιτροπής για το δήμο Ηρακλείου. Δεν ξέρει ακριβώς τη χωροταξία της περιοχής και αυτό δείχνει μια προχειρότητα στην υπόθεση».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, οι περιορισμοί μόνο στο δήμο Ηρακλείου θα δημιουργήσουν προβλήματα στην διαδημοτική μετακίνηση. «Αν θέλαμε να κάνουμε τη διαφορά έπρεπε να υπάρξει η επιβολή του μέτρου σε όλη την Π.Ε. Ηρακλείου. Αν θέλαμε να πάρουμε ένα αυστηρό μέτρο ή να περιλαμβάνει παλιές επαρχίες. Κριτικάρουμε με αυτή την έννοια την Επιτροπή, διότι είναι αστεία ως ένα βαθμό προς την αποτελεσματικότητα. Λήφθηκε εγκαίρως όμως και σωστά, γιατί παρατηρούνται προβλήματα και από όσο γνωρίζω από τις ιχνηλατήσεις. Δεν είναι καλά τα πράγματα ειδικά στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο».

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ιχνηλατήσεις, δείχνουν μεγάλες ενδοοικογενειακές μολύνσεις κρίσιμων ανθρώπων που δουλεύουν σε δομές και υπηρεσίες. «Δείχνουν επέκταση της μόλυνσης στην ενδοχώρα, ολόκληρα χωριά είναι μολυσμένα σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει επέκταση της ιστορίας προς την ενδοχώρα και πρέπει να προσέξουμε».

Η πρόβλεψη του καθηγητή ήταν ότι τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου θα φτάναμε τα 2.500 κρούσματα, όμως πάρθηκαν γρήγορα μέτρα στα αστικά κέντρα εστιασμένα και προσεκτικά με αποτέλεσμα η νέα πρόβλεψη του κ. Τζανάκη να δείχνει σαφή υποστροφή των τιμών. «Πιθανότατα δεν θα ξεπεράσουν τα 1.800 τα κρούσματα και ενδεχομένως να είναι και μεταξύ 1.600 – 1.700 στην αιχμή τους, η οποία έχει ξεκινήσει μερικές ημέρες τώρα. Θα ολοκληρωθεί πιστεύω μέχρι τέλος του μήνα και μετά θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση. Όμως αν παραβιάζουμε τα μέτρα και σε κρίσιμους τομείς όπως είναι το θέμα των μνημόσυνων υπάρχει θέμα. Μπορούμε να τιμήσουμε τους θανόντες με μια απλή τελετή. Αυτό έχει συμβάλει αρκετά σοβαρά στο θέμα της διάδοσης του ιού στην ενδοχώρα. Όπως επίσης και οι παρέες που γίνονται στα χωριά και ο ανεξέλεγκτος τρόπος που συμπεριφέρονται οι άνθρωποι εκεί».

Όπως υποστήριξε ο κ. Τζανάκης, αυτή τη στιγμή τα κρούσματα κυμαίνονται γύρω στα 1.400 – 1.460 ενώ και την προηγούμενη εβδομάδα συνέβαλε η κακοκαιρία στο να γίνουν λίγα τεστ με αποτέλεσμα άνθρωποι που νοσούν να μην μπορούσαν να κάνουν τεστ λόγω των χιονιών. «Αυτή η εβδομάδα ήταν μαγική. Τα πραγματικά κρούσματα πιστεύω ότι κυμαίνονται μεταξύ 1.700 – 1.800. Έχει ξεκινήσει το κύμα σχεδόν ένα μήνα τώρα και δεν βλέπουμε τα 3.000 κρούσματα που είχαμε δει στο προηγούμενο. Φαίνεται ότι υπάρχει μια συγκράτηση και στα μοντέλα μου βλέπω μια διαφοροποίηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή μετά τις 12 Φλεβάρη. Μετά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια σοβαρή μεταβολή της πρόβλεψης με υποστροφή των τιμών».

Ωστόσο, στην Κρήτη επικρατεί σε μεγάλη έκταση το βρετανικό στέλεχος όμως μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον καθηγητή. «Σε αυτό ευθύνεται, το εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής γιατί είναι εξιδεικευμένο και μπόρεσε να τα στείλει για ανάλυση ώστε να ανιχνευθούν τα δείγματα. Δεν ξέρω, αν και μου κάνει εντύπωση πως τα στα άλλα μέρη δεν υπάρχει παρόμοια εικόνα με την Κρήτη. Υποψιάζομαι ότι υπάρχει και απλά δεν το έχουμε βρει. Πρέπει να το μάθουμε αυτό γιατί είναι επικίνδυνο».

Αναφορικά με τη χρήση της διπλής μάσκας, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι μπορεί να βοηθήσει εφόσον γίνεται σωστά η εφαρμογή της. «Με τη μονή μάσκα συνήθως πέφτει κάτω από τη μύτη, ο κόσμος την κατεβάζει. Ελάχιστος κόσμος έχει σωστά τη μάσκα στο πρόσωπο του και πρέπει να μάθουμε να φοράμε τη μονή μάσκα και να την ενισχύουμε ιδιαιτέρως σε ειδικά μέρη ή όπου υπάρχει συγχρωτισμός».

Οι εμβολιασμοί προχωρούν, όμως με αργούς ρυθμούς και στόχος είναι μέχρι τον Απρίλιο να έχουν εμβολιαστεί 1 εκ. άνθρωποι. «Αν τέλος Απριλίου έχουν εμβολιαστεί 2 με 2,5 εκ. άνθρωποι, δεν θα ξαναδούμε τότε 3.000 κρούσματα. Θα βλέπουμε πολύ λιγότερη πίεση στο υγειονομικό σύστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Πηγή: creta24

ηράκλειο
138 Shares
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

GOOD NEWS

Κομμωτές-Παλικάρια στην Κρήτη κουρεύουν δωρεάν αστέγους και άπορους 💇‍♂️

Δημοσιεύτηκε

στις

αστέγους

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες που επιλέγουν να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους τους, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούν.

Στο Ηράκλειο δύο κομμωτές, ο Γιώργος Πάσσος και ο Μιχάλης Ρεμούνδος έχουν αναλάβει να προσφέρουν δωρεάν κούρεμα σε αστέγους και πολίτες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι οποίοι αριθμούν περί τους 450.

Μια πρωτοβουλία πολύ σημαντική καθώς όταν κάποιος βρίσκεται στον δρόμο μία πράξη φροντίδας και αλληλεγγύης σημαίνει πολλά.

Το δωρεάν κούρεμα παρέχεται σε άστεγους αλλά και όσους ωφελούνται από το συσσίτιο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, τα οποία αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια παραχωρώντας μια αίθουσα για την δράση.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές κομμωτές στόχος είναι η δράση να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε 1η του μήνα.

Δείτε φωτογραφίες από την υπέροχη αυτή πρωτοβουλία στο creta24

αστέγους
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και όμως βολτάρουν ανάμεσά μας

Δημοσιεύτηκε

στις

κυκλοφορια κορονοιος μασκες
148 Shares

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου Γαζίου Μιχάλης Δρακάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ισχυρίστηκε πως διαπιστώνονται φαινόμενα θετικών ασθενών που σπάνε την καραντίνα και κυκλοφορούν στην κοινότητα.

«Υπάρχουν πληροφορίες για επιβεβαιωμένα κρούσματα που δεν τηρούν την καραντίνα και κυκλοφορούν στην κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Δρακάκης.

Έπειτα το επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα σε μαθητή του γυμνασίου Γαζίου, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου με αίτημά του προς τον δήμο Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση για την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου.

Εκφράστηκε από τους εκπαιδευτικούς η ανάγκη να γίνουν απολυμάνσεις και τη Δευτέρα είχαμε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου Γαζίου Μιχάλης Δρακάκης.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Γαζίου σημειώνει πως «τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση του ιού τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στην περιοχή μας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες συμπολιτών μας, οι οποίοι είτε βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα».

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Πηγή: Creta24

κυκλοφορια κορονοιος μασκες
148 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νεκρή από κορονοϊό στην Κρήτη: Δίνουν «μάχη» στην εντατική ο γιος και ο σύζυγός της

Δημοσιεύτηκε

στις

51 Shares

Στο “μάτι” του κορονοϊού συνεχίζει να βρίσκεται ο οικισμός του Ευαγγελισμού του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο Ηράκλειο, που μετρά ήδη το δεύτερο θάνατο από τον ιό, σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr , μια 86χρονη γυναίκα από το χωριό άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν, ενώ μάχη για τη ζωή τους δίνουν στην Εντατική ο σύζυγός και ο γιος της.

Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή τα κρούσματα αυτά και έναν ακόμα θάνατο που είχε καταγραφεί στο χωριό μέσα στον Ιανουάριο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Μάλιστα είχε ζητηθεί να γίνει και έλεγχος και για το λόγο αυτό κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν στις 19 Φεβρουαρίου 102 rapid test στον Ευαγγελισμό, από τα οποία προέκυψε 1 θετικό, σε γυναίκα 69 ετών.

51 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ιερέας κυκλοφορούσε και οπλοφορούσε!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ιερέας
99 Shares

Στο αυτόφωρο Ηρακλείου οδηγήθηκε ένας ιερέας στην κατοχή του οποίου οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα όπλο.

Ο ιερέας κινούνταν με το όχημα του όταν αστυνομικοί τον σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο.

Οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς σε σωματικό έλεγχο που του έγινε εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα όπλο ενώ ακολούθησε και έρευνα στο σπίτι του χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι.

Πηγή: cretapost

ιερέας
99 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Έφυγε» στα 42 του χρόνια ο Γιώργος – Είχε διαγνωστεί με κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

από

457 Shares

Περίπου μα εβδομάδα μετά την διάγνωση ότι προβλήθηκε από κορονοϊό, ο Γιώργος Λιακάκης, άφηνε την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο γνωστός και αγαπητός οπερατέρ, αισθάνθηκε δύσπνοια την περασμένη Πέμπτη και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Δυστυχώς το βράδυ του Σαββάτου άφηνε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ο ίδιος, όταν διαγνώστηκε θετικός στον ιό έγραψε χαρακτηριστικά:

“Ηρθε λοιπον και η σειρα μου.covid19(+) στο rapid test και βουρ βενιζελειο χθες ολη μερα.Εχω ενημερωσει τους παντες που ηρθα κοντα και αθελα μου ισως να εχουν κολησει.Αν το προλαβει καποιος νωρις ειναι μια γριπη βαρβατη,αν παλι οχι τοτε κλαψτε μανουλες και βουνα το παλικαρι….
Να προσεχετε, ο covid ειναι και φερεται υπουλα και γιαυτο εχει γινει οτι εχει γινει ενα χρονο τωρα.Τεραστιο ευχαριστω στο ΤΕΠ COVID19 του Βενιζελειου νοσοκομειου για την αψογη αντιμετωπιση της περιπτωσης μου.Μασκα παντου αντισυπτικο με το λιτρο και ολα θα πανε καλα.Να προσεχετε”!

Πηγή: cretalive

457 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Γέμισαν με φόλες μια ολόκληρη γειτονιά | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κακοκαιρια σκυλια
88 Shares

Τον θάνατο επιχείρησαν να «σπείρουν» για ακόμη μια φορά άγνωστοι, πετώντας φόλες σε περιοχή του Ηρακλείου.

Το θλιβερό περιστατικό καταγράφηκε στην Καλλιθέα και ευτυχώς τα σκυλιά που κατανάλωσαν το δηλητήριο εντοπίστηκαν εγκαίρως και μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν θορυβηθεί και είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν οι φόλες είχαν εντοπιστεί από ένα μικρό παιδί.

Μιλώντας στο Creta24, η Άννα Δαρζέντα κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως όλα συνέβησαν γύρω στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο σύζυγος της επέστρεψε σπίτι και την ενημέρωσε για ένα από τα δύο σκυλιά που είχε καταναλώσει το δηλητήριο. «Μου είπε ότι μάλλον είχε φάει φόλα. Είχε σπασμούς και το σκυλί πραγματικά ήταν σε άσχημη κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιες κοπέλες, τους κάναμε κάποιες ενέσεις και τα βάλαμε στο αυτοκίνητο για να πάνε στον κτηνίατρο».

Η κ. Δαρζέντα δηλώνει δυσαρεστημένη από το εν λόγω γεγονός καθώς όπως τόνισε τα σκυλιά «δεν αξίζουν αυτή την τύχη». «Είναι πολύ φιλικά, τα παιδιά μας παίζουν μαζί τους. Είναι απάνθρωπο, δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος κάνει κάτι τέτοιο. Αν πειράζουν ένα σκυλί έτσι θα μπορούσαν να το είχαν κάνει και σε άνθρωπο. Είναι απαράδεκτο!».

Από την πλευρά της, η μία από τις δύο γυναίκες που βοήθησαν να μεταφερθούν στα ζώα στον κτηνίατρο ανέφερε πως τα σκυλιά τα φροντίζουν και τα προσέχουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. «Δεν γαυγίζουν καν, δεν ενοχλούν κανέναν. Βρήκαμε δύο, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν παραπάνω στη γειτονιά αδέσποτα. Τα σκυλιά έβγαζαν κυριολεκτικά αφρούς, εμείς τα πήγαμε στο γιατρό όπου και συνεχίζουν τη θεραπεία τους».

κακοκαιρια σκυλια
88 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap