Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Απίστευτη ταλαιπωρία για ζωντανούς και… νεκρούς στην Κρήτη πριν τις κηδείες

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
38 Shares

Την ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου περιέγραψαν σήμερα με μελανά χρώματα στο Ράδιο Κρήτη, δύο ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο ιδιοκτήτης του οίκου τελετών “Πιτσικάκης” ζήτησε από τον δήμο Ηρακλείου την χρήση των αιθουσών που βρίσκονται δίπλα από τον ναό της Αναστάσεως εντός του κοιμητηρίου, για την αναμονή της σορού και των συγγενών του νεκρού μέχρι να ολοκληρωθεί η προηγούμενη κηδεία.

Ο δήμος – σύμφωνα με τον ίδιο – δεν παραχωρεί τις αίθουσες, με το αιτιολογικό ότι είναι ακατάλληλες γιατί έχουν επηρεαστεί από τους σεισμούς.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μια άνευ προηγουμένου κατάσταση με τις σορούς των νεκρών να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του κοιμητηρίου, μέσα στις νεκροφόρες και τους συγγενείς γύρω από το αυτοκίνητο, (πολλές φορές εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών) έως ότου περατωθεί η προηγούμενη τελετή στο ναό.

Η αναγκαιότητα της παραχώρησης των αιθουσών αυτών στα γραφεία τελετών καθίσταται επιτακτική και για τις περιπτώσεις τέλεσης πολιτικών κηδειών, αλλά και για όσους συγγενείς αναμένονται από μακριά προκειμένου να παρίστανται στον τελευταίο αποχαιρετισμό, προσφιλούς τους προσώπου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έφερε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών κ. Τρυπάκης, καθώς όπως είπε αναγκάστηκε να περιμένει για 4 ολόκληρες ώρες με τη σορό στη νεκροφόρα στον χώρο στάθμευσης του κοιμητηρίου.

Ψυκτικοί θάλαμοι που δεν λειτούργησαν ποτέ!

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που ανέδειξε η εκπομπή είναι ότι όπως αποκάλυψε ο κ. Πιτσικάκης, σε υπόγειο χώρο κάτω από τον κοιμητηριακό ναό, υπάρχουν 8 ψυκτικοί θάλαμοι οι οποίοι δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ!! την ώρα μάλιστα που οξύνεται καθημερινά το πρόβλημα της υπερκάλυψης θέσεων στους ψυκτικούς θαλάμους του ΠΑΓΝΗ και οι 4 νεκροθάλαμοι στο Βενιζέλειο είναι μονίμως κατειλημμένοι.

Ο κ. Πιτσικάκης αγανακτισμένος είπε ότι αν δεν δοθούν σε χρήση οι αίθουσες και οι ψυκτικοί θάλαμοι στο νέο κοιμητήριο θ’ αναγκαστεί να μεταφέρει τους νεκρούς στο γραφείο του έως ότου έρθει η ώρα της κηδείας.

Η υφιστάμενη κατάσταση εκτός του ότι δυσκολεύει αφάνταστα την δουλειά των γραφείων κηδειών αποτελεί και προσβολή στους νεκρούς οι σοροί των οποίων βρίσκονται σε πολύωρη αναμονή πριν την εξόδιο ακολουθία και τον ενταφιασμό.

Η άποψη που επικρατεί πάντως, είναι πως σ’ ένα σύγχρονο κοιμητήριο που πληρεί τις προδιαγραφές προς όφελος των δημοτών, δυστυχώς μένουν ανεκμετάλλευτες οι υποδομές που διαθέτει!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap