Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί με τα self test – Πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

φαρμακεια τεστ
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
28 Shares

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για την προμήθεια των δωρεάν self-test μέσω των φαρμακείων τους καθώς αυτό θα τους φέρει κινδύνους στη δουλειά τους όπως υποστηρίζει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στον Χάρη Λεοντάκη, το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδυλάκης.

Χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Απ. Βαλτάς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσο, έθεσε το θέμα της αδυναμίας διενέργειας των self test από τα φαρμακεία για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας.

Ο υφυπουργός έκανε δεκτές τις αιτιάσεις του ΠΦΣ και επομένως θα απαγορεύεται η διενέργεια των self test στα φαρμακεία σε περίπτωση που αποφασιστεί η διάθεσή τους από αυτά.

«Είμαι κάθετος. Αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς και μας έχει πληγώσει. Έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Πως θα τα δίνουμε και πότε; Μιλάμε για θέματα επιστημονικής φύσεως. Είναι δυνατόν να πάρω το τεστ, να το δώσω στον παππού μου ο οποίος δεν γνωρίζει να το κάνει; Θα μου ζητήσει να το κάνω εγώ και αν είναι φορέας τι θα κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσικανδυλάκης, εξηγώντας τους λόγους που οι φαρμακοποιοί της χώρας κατέθεσαν το συγκεκριμένο αίτημα.

Η πρόταση του κ. Τσικανδυλάκη είναι οι φαρμακοποιοί μαζί με τον ΕΟΔΥ να πηγαίνουν στις πλατείες της κάθε γειτονιάς, ώστε να γίνονται τεστ και να καταγράφονται τα περιστατικά. 

Ωστόσο, ο κ. Τσικανδυλάκης έθεσε και άλλες παραμέτρους, που … πρέπει να εξεταστούν. «Αν εγώ κάνω το τεστ, την μπατονέτα θα την πετάξω στα σκουπίδια. Αν είμαι αρνητικός εντάξει, αλλά αν είμαι θετικός δεν θα κολλήσει ο άνθρωπος που θα μαζέψει τα απορρίμματα; Είναι πολύ σοβαρά τα ζητήματα και τα βάλαμε και στον υπουργό προχθές». 

Πηγή: creta24

φαρμακεια τεστ
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap