Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συναγερμός για τη διασπορά στις χοροεσπερίδες: «Δεν είναι ευθύνη των σχολείων»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
6 Shares

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην εκπαιδευτική – και όχι μόνο – κοινότητα για τυχόν διασπορά του κορονοϊού από τις σχολικές εκδρομές και τις χοροεσπερίδες.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Γιάννης Καραγιαννίδης ξεκαθάρισε πως όσον αφορά τις εκδρομές μπορούν να πραγματοποιούνται κανονικά, από την στιγμή που τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. «Τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκες, να τηρούν τις συνθήκες υγιεινής. Οι εκδρομές προς το παρόν επιτρέπονται».

Μάλιστα, κανονικά μπορούν να ταξιδέψουν και οι ανεμβολίαστοι μαθητές εφόσον κάνουν τα απαραίτητα τεστ. «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί από μια εκδρομή, κάποιος ανεμβολίαστος. Αν γίνει τότε είναι αυθαίρετο, δεν μπορεί να εξαιρεθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, υπάρχει το εξής… παράδοξο. Υπάρχουν κάποιοι που θα ήθελαν να μην ακολουθήσουν σε μια εκδρομή οι ανεμβολίαστοι και από την άλλη, κάποιοι αναρωτιούνται γιατί να μην το κάνουν. «Ασφαλώς εδώ, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, οι ανεμβολίαστοι αφού αποφασιστεί εκδρομή, μπορούν να συμμετέχουν. Οι καθηγητές θα αποφασίσουν αν θα την κάνουν την εκδρομή και πως θα γίνει αλλά ξαναλέω, δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή τη στιγμή κάποιος που είναι ανεμβολίαστος».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης, σημείωσε πως η πρωτοβάθμια έχει επισκέψεις που αφορούν το διδακτικό αντικείμενο και συνήθως πραγματοποιούνται σε πρωινή ώρα και τα παιδιά επιστρέφουν λίγο πριν το σχόλασμα. «Από τη στιγμή που επισκεπτόμαστε χώρο, που πληροί τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρούνται κατά τη μεταφορά, είμαστε εντάξει. Λέμε ότι καλό είναι να μην έχουμε ανάμειξη τμημάτων αλλά να υπάρχει στο λεωφορείο ένα μόνο τμήμα. Οι εκδρομές δεν απαγορεύονται. Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε πολυήμερες εκδρομές παρά μόνο στο τέλος της χρονιάς».

«Καμία ευθύνη δεν φέρει το σχολείο για τις χοροεσπερίδες

Καμία ευθύνη δεν έχει το εκάστοτε σχολείο για τις χοροεσπερίδες που πραγματοποιούνται από τους μαθητές, ξεκαθάρισε ο κ. Καραγιαννίδης.

«Έχουμε ακούσει σποραδικά ότι έχουν γίνει κάποιες χοροεσπερίδες. Γίνονται εκτός λειτουργίας σχολείου, δεν εμπλέκεται το σχολείο. Εμείς συστήνουμε ο Σύλλογος Γονέων να έχει από κοντά τα παιδιά, να τα βοηθήσει στην διαδικασία αυτή. Από εκεί και πέρα πολλές φορές τα μεγαλύτερα παιδιά παίρνουν την πρωτοβουλία χωρίς καλά – καλά να έχει εμπλακεί ο Σύλλογος Γονέων. Έτσι, έχουν τα πράγματα. Εμείς συστήνουμε να τηρούνται μέτρα και φυσικά να εφαρμόζονται οι κανόνες αυτές» σημείωσε ο κ. Καραγιαννίδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap