Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σπαρακτικό σκηνικό στο ΠΑΓΝΗ: Αεροβαπτίστηκε ο δίχρονος Ζαχαρίας

Δημοσιεύτηκε

στις

αεροβάπτισμα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βασανιστικά κυλούν τα λεπτά για την οικογένεια και τους φίλους του δίχρονου αγοριού που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή στην Μονάδα Παίδων του Πενεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Καθώς συμπληρώνεται ένα 24ωρο από την μοιραία “βουτιά” του μικρού στο βαρέλι με το ασβεστόνερο, οι ελπίδες παραμένουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια στο πρώτο θαύμα που έγινε με την ανάταξή του μετά από σχεδόν δυο ώρες, χάρη και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Σύμφωνα με το cretalive, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας!

Συγγενείς και φίλοι έχουν σπεύσει στο πλευρό της οικογένειας, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα που είναι σε ισχύ στο νοσοκομείο, να συμπαρασταθούν, να δώσουν ένα ψήγμα βοήθειας, όσο αυτό είναι δυνατό. Προσευχές και αναφιλητά γίνονται ένα στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η ιστορία του Ζαχαρία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, κι ένα “μακάρι” πλανάται στην ατμόσφαιρα. 

Συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των γιατρών που “πάλεψαν” με νύχια και με δόντια μέχρι το δίχρονο αγόρι να δώσει σημάδια ζωής.

“Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν”, είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δρακωνάκης, Γενικός γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη” είπε από την πλευρά του ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Πετούσης.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον μικρό Ζαχαρία

«Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 οC) και σε μυδρίαση.

Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία).

Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.

Με εκτίμηση, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης».

Διαβάστε επίσης:
Το σημείο της τραγωδίας στην Κρήτη: Εδώ βρέθηκε αναίσθητο το δίχρονο αγοράκι | ΦΩΤΟ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ