Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ηράκλειο: Η πανδημία μετατρέπει τα ταξί σε… κούριερ!

Δημοσιεύτηκε

στις

ταξί
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τεράστια ζήτηση για μεταφορές δεμάτων και η αδυναμία πολλών εταιρειών ταχυμεταφορών να ανταποκριθούν, έδωσε μια σημαντική διέξοδο στους οδηγούς ταξί, που λόγω των μέτρων, έχουν μείνει ουσιαστικά χωρίς δουλειά.
Η  καραντίνα, έχει μετατρέψει πολλούς οδηγούς ταξί, σε κούριερ και στο Ηράκλειο, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ηρακλείου Λευτέρη Πετράκη αρκετοί είναι οι συνάδελφοί του που συνάπτουν συμφωνίες με εταιρείες προκειμένου να αναλάβουν την μεταφορά δεμάτων.
«Έχουμε το δικαίωμα από το νόμο να κάνουμε μεταφορές ασυνόδευτων δεμάτων», ανέφερε ο κ. Πετράκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη, συμπληρώνοντας πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο προηγούμενο lockdown.
Όπως δήλωσε μεμονωμένα καταστήματα κάνουν συμβάσεις με ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι με τη σειρά τους αναλαμβάνουν την διανομή των δεμάτων μέσα στο Ηράκλειο ή σε απομακρυσμένες περιοχές. «Αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση και είναι αρκετά τα οχήματα τα οποία έχουν μισθωθεί. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κίνηση οι συνάδελφοι ψάχνουν να βρουν πως θα βγάλουν τα έξοδά τους», ανέφερε ο κ. Πετράκης.
Ο ίδιος τόνισε πως ο κλάδος των ταξί περνάει τεράστια κρίση ενώ έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση προς την πολιτεία να σκύψει άνω από το πρόβλημα των επαγγελματιών του χώρου. Μάλιστα τόνισε πως μόλις το 1/8 των ιδιοκτητών ταξί κατάφεραν να ενισχυθούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν λάβει μόνο το επίδομα των 800 τον περασμένο Μάρτιο. Συμπλήρωσε επίσης πως δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί στο Ηράκλειο που «τράβηξαν χειρόφρενο» μέσα στην πανδημία και έχουν βρει εργασία ως εργάτες σε οικοδομές και την ελαιοσυγκομιδή.
Ενδεικτικό της σχεδόν μηδενικής κίνησης –ειδικά το βράδυ με την απαγόρευση κυκλοφορίας να τίθεται σε ισχύ– είναι το γεγονός πως από τα 530 ταξί που υπάρχουν στην πόλη του Ηρακλείου, μόνο 10 έως 20 μένουν στο δρόμο για να εξυπηρετήσουν τα επείγοντα περιστατικά. Πολλές φορές ακόμα και αυτά μένουν ακινητοποιημένα όλη τη νύχτα, ανέφερε ο κ. Πετράκης.
Πηγή: creta24

ταξί
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap