Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Τα πάνω-κάτω έφερε η χρεοκοπία της Thomas Cook

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στην Κρήτη, μετά την κήρυξη χρεοκοπίας του αρχαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook. Το γραφείο κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας αφού δεν κατάφερε να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια που απαιτούνταν για την επιβίωση του.

Σε τοπικό επίπεδο, εκφράζονται σοβαρότατες ανησυχίες, όχι μόνο για τους επισκέπτες που βρίσκονται ήδη στην Κρήτη, αλλά και για όσους επρόκειτο να μετακινηθούν προς το νησί, αφού το 80 % των τουριστικών επιχειρήσεων συνεργάζονται με την εταιρία.

Το 70% των τουριστικών επιχειρήσεων στην Κρήτη έχει συμβόλαια με την Thomas Cook ενώ μόνο φέτος η Thomas Cook έφερε στην Κρήτη 400.000 επισκέπτες» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, ενώ αυτή τη στιγμή στο νησί βρίσκονται 20.000 τουρίστες.

Οι βρετανικές αρχές παρ’ όλα αυτά εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την ομαλή αντιμετώπιση της κρίσης, έχοντας ενεργοποιήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μάττερχορν».

Τονίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών που πρέπει να επαναπατριστούν ξεπερνά τις 600 χιλιάδες, με πάνω από 150 χιλιάδες να είναι Βρετανοί. Ο συγκεκριμένος αριθμός θεωρείται τεράστιος και πρωτοφανής ακόμα και για τα δεδομένα της Βρετανίας με την αγωνία να βρίσκεται στο κατακόρυφο για το μέλλον της Thomas Cook.

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap