Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Ιδαίο Άντρο: Ανηφορίζοντας στο μυθικό σπήλαιο όπου σώθηκε ο Δίας! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στιςΟ γνωστός μας πλέον Αχιλλέας Κρητικός συνεχίζει το σπουδαίο του ταξίδι στην Κρήτη και όπως φαίνεται έχει σκοπό να την γυρίσει από άκρη σε άκρη και να μας χαρίσει ακόμη περισσότερα όμορφα βίντεο. Αυτή τη φορά έφτασε μέχρι τον Ψηλορείτη και πιο συγκεκριμένα στο μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας «Ιδαίο Άντρο». Το σπήλαιο που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και οι μύθοι για αυτό χάνονται στο βάθος της χρόνου, είναι γνωστό παντού ως  το μέρος όπου διασώθηκε ο θεός Δίας από τον ίδιο του τον πατέρα Κρόνο.

Με βάση τον μύθο της Γέννησης του Δία, ένας χρησμός από μαντείο της εποχής ανέφερε ότι ο γιος του Κρόνου και της Ρέας, θα έπαιρνε την εξουσία από τον Κρόνο, ο οποίος ήταν εκείνη την εποχή ο κυρίαρχος θεός. Έτσι, ο Κρόνος καταβρόχθιζε τα παιδιά του, θέλοντας να μην χάσει ποτέ την εξουσία του. Όταν λοιπόν γεννήθηκε ο Δίας, στο Δικταίο Άντρο, η μητέρα του Ρέα τον λυπήθηκε και άμεσα έδρασε για να τον σώσει από τον σκληρό πατέρα Κρόνο.

Για το λόγο αυτό τύλιξε μια πέτρα με ένα πανί και την έδωσε στον Κρόνο, ο οποίος νομίζοντας ότι είναι το βρέφος, την κατάπιε. Στην πραγματικότητα όμως, ο νεογέννητος Δίας φυγαδεύτηκε από το Δικταίο Άντρο όπου γεννήθηκε, στο Ιδαίο Άντρο που έγινε η σπηλιά της σωτηρίας του.

Ο ερασιτέχνης κινηματογραφιστής λοιπόν ανέβηκε στα Ανώγεια και απόλαυσε με το παραπάνω την διαδρομή μέχρι το μυθολογικό σπήλαιο αλλά δυστυχώς λόγω χιονιού δεν μπορούσε να μπει μέσα και να καταγράψει πλάνα. Ωστόσο, δεν έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το drone του και να μας χαρίσει σπάνια εναέρια πλάνα από όλη την γύρω περιοχή, τις βουνοπλαγιές του Ψηλορείτη και φυσικά την επιβλητική είσοδο του σπηλαίου. Ελπίζουμε σε λίγες εβδομάδες που θα λιώσουν τα χιόνια, θα μπορέσει να μας παρουσιάσει πλάνα και από το εσωτερικό του σπηλαίου…

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στο προσωπικό του κανάλι youtube πριν λίγες ημέρες:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap