Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Η πρώτη συνάντηση του Ευγένιου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ευγένιος Βαρθολομαίος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
52 Shares

Η πρώτη συνάντηση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου με τον οικουμενικό πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι, πριν την τελετή ακολουθίας του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματος, αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο.

Ο Αρχιεπίσκοπος σκύβει μπροστά στον Οικουμενικό Πατριάρχη την ώρα που τον καλωσορίζει ενώ στη συνέχεια ακολουθεί και ένας μικρός διάλογος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα ανάμεσα στους παρισταμένους ήταν άκρως φιλικό και ευδιάθετο.

Δείτε το βίντεο:

Λίγο αργότερα, το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εν συνεχεία το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι έδωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος αποδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο την εκλογή του.

Ύστερα από την ανάγνωση του Μεγάλου Μηνύματος οι Αρχιερείς, μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και λαϊκοί αναφώνησαν το Άξιος και συνεχάρησαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Δείτε το βίντεο:

Πότε θα γίνει η ενθρόνιση

Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η εγκαθίδρυσή του θα γίνει μετά από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος και αφού προηγηθεί η καθιερωμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία αντιπροσωπείας των ιεραρχών του νησιού ότι θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε για νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης Ευγένιο με 7 ψήφους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος έλαβε 5 ψήφους.

Υπενθυμίζεται ότι στο τριπρόσωπο συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος.

Ευγένιος Βαρθολομαίος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap