Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Η Κρήτη πενθεί: Τέσσερις αυτοκτονίες μέσα σε μία εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

αυτοκτονία
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
502 Shares

Είναι ο μήνας που προμηνύει την έλευση του καλοκαιριού, ο Μάιος, κι όμως τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει ο μήνας … των αυτοκτονιών. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι – συμπτωματικά; – ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης “συγκεντρώνει” πλήθος αυτοκτονιών, με την Κρήτη να μετρά ήδη 4 – ενός 72χρονου, στο Πάνω Μεραμπέλλο Λασιθίου, ενός 43χρονου στο Ηράκλειο, ενός 63χρονου στο Τυμπάκι και μόλις χθες, ενός 28χρονου φοιτητή στο Ηράκλειο. Οι τρεις τελευταίες αυτοκτονίες, μάλιστα, σημειώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκε η Κλίμακα, περισσότεροι αυτόχειρες είναι άνδρες έναντι των γυναικών, ενώ η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας των αντρών ήταν ο απαγχονισμός ενώ για τις γυναίκες η πτώση από ύψος.

Επίσης μία ελληνική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Dialogues in Clinical Neuroscience & Mental Health, μελέτησε τη συσχέτιση μεταξύ αυξημένων ποσοστών αυτοκτονιών σε συγκεκριμένες μέρες και περιόδους του χρόνου. Συγκεκριμένα, η έρευνα διήρκησε 13 χρόνια (2000-2012), κατά τη διάρκεια των οποίων μελετούνταν η συχνότητα των αυτοκτονιών.

Σύμφωνα με το cretalive, βρέθηκε ότι ο Μάιος και ο Ιούλιος ήταν οι μήνες με το πιο αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών, ο Φεβρουάριος αυτός με το πιο μειωμένο ποσοστό, ενώ κατά τη διάρκεια των μηνών της άνοιξης και του καλοκαιριού εν γένει τα ποσοστά ήταν αυξημένα συγκριτικά με τις υπόλοιπες εποχές.

αυτοκτονία
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap