Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Η δικαίωση του Καζαντζάκη: Η συγκλονιστική στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος γονατίζει μπροστά από τον τάφο του

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μια συγκλονιστική στιγμή βίωσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Μαρτινέγκο κατά τη διάρκεια του τρισάγιου στη μνήμη του μεγάλου μας στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη με την αφορμή της συμπλήρωσης 65 χρόνων από τον θάνατό του.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος αποτίνοντας τιμές στον κορυφαίο Κρητικό λογοτέχνη γονάτισε μπροστά στο λιτό μνημείο του, προκαλώντας έντονη συγκίνηση στους παρισταμένους.

Η σκηνή που προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία και μάλιστα ιστορική, έχει έντονο συμβολισμό, καθώς η Εκκλησία της Κρήτης διά του προκαθημένου της, 65 χρόνια μετά αναγνωρίζει το μεγαλείο του Νίκου Καζαντζάκη και αποδίδει τη δέουσα τιμή στον άνθρωπο και τον στοχαστή.

Η εκδήλωση μνήμης διοργανώθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς  Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη

Πηγή: cretalive 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version