Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Η συνταγή της ημέρας: Ξυδάτοι χοχλιοί στο τηγάνι με άρωμα δενδρολίβανου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
1K Share
Υπάρχει καλύτερος και πιο «κρητικός» μεζές από τους χοχλιούς; ( οι χοχλιοί είναι τα σαλιγκάρια για όσους δεν γνωρίζουν τη κρητική διάλεκτο) Όχι… Όπως και να τους ετοιμάσεις, όποια συνταγή και αν προτιμάς, οι χοχλιοί έχουν μοναδική νοστιμιά! Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελούν τον «ταπεινό» αλλά γαστρονομικά εκλεκτό συνοδευτικό (ή και κυρίως) πιάτο που κλέβει τις εντυπώσεις ανάμεσα σε άλλα της ελληνικής κουζίνας.
Εμείς σήμερα θα σας παροτρύνουμε να αφιερώσετε λίγο ποιοτικό χρόνο στη κουζίνα και θα σας παρουσιάσουμε μια ιδιαίτερη και εξαιρετικά γευστική συνταγή για χοχλιούς που σίγουρα θα απολαύσετε…
Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό σαλιγκάρια
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι κόκκινο (γλυκό)
Αλεύρι
Σιμιγδάλι
Δενδρολίβανο
Η προετοιμασία των σαλιγκαριών: 
Βήμα πρώτο: Με προσοχή αφαιρούμε την κεράτινη ουσία (επίφραγμα) που έχουν τα «χοχλιοί» στο άνοιγμά τους και τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος με κρύο νερό για τουλάχιστον μία ώρα. Τα σαλιγκάρια που θα βγουν από το κέλυφος τους είναι κατάλληλα για να μαγειρευτούν ενώ όσα δεν βγουν θα πρέπει να πεταχτούν!
Βήμα δεύτερο: Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 20 λεπτά τα υγιή σαλιγκάρια, μαζί με αλάτι και ξύδι.
Βήμα τρίτο: Μαγειρεύουμε τα σαλιγκάρια ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.
Εκτέλεση συνταγής:
Προσέχοντας να μην σπάσουν, βγάζουμε όλα τα σαλιγκάρια από το κέλυφος τους (η οδοντογλυφίδα πάντα βοηθάει). Έπειτα, σε ένα πιάτο με μεγάλη επιφάνεια ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένα ομοιογενες μείγμα.
Στη συνέχεια «πανάρουμε» τα (γυμνά) σαλιγκάρια και ρίχνουμε καλής ποιότητας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αφήνοντάς το μέχρι να κάψει. Τέλος τηγανίζουμε τα σαλιγκάρια στη δυνατή φωτιά και μόλις είναι έτοιμα τα σβήνουμε με ξύδι και αμέσως προσθέτουμε φρεσκοκομμένο δενδρολίβανο για αυθεντικά μοναδικό άρωμα! Βγάζουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε το μεζέ μας να δέσει και να κρατήσει όλες τις γευστικές «νότες»…
Καλή απόλαυση με την ιδανική συνοδεία ρακής ή και παγωμένης μπύρας το καλοκαίρι!

 

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap