Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

«Γονατίζουν» τα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης – Δεν βρίσκουν καθαρίστριες

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχουπαλληλοι
Διαφήμιση
Διαφήμιση
73 Shares

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, το αυξημένο ενεργειακό κόστος και οι χαμηλές μέχρι τώρα πληρότητες παρά τις αυξημένες κρατήσεις «γονατίζουν» τα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης.

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις σε προσωπικό εντοπίζονται στον κλάδο της καθαριότητας με τους επιχειρηματίες να μην μπορούν να βρουν εξειδικευμένους εργαζόμενους. «Παρά το γεγονός ότι δεν χρειαζόμαστε μεγάλο αριθμό εργαζομένων, δεν υπάρχει ούτε ο βασικός αριθμός που χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα τουριστικά καταλύματα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη o πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Χριστοδουλάκης. 

«Είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς, δεν μπορούν να καλυφθούν οι θέσεις με τελείως ανειδίκευτους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλάκης τονίζοντας πως αν οι εργαζόμενοι δεν είναι εξειδικευμένοι τότε οι παροχές που προσφέρουν τα τουριστικά καταλύματα δεν είναι πλέον οι ίδιες, με τις επιπτώσεις που έχει αυτό στο τουριστικό προϊόν του νησιού.

Ο ελληνικός τουρισμός πάει να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών! – Τι ισχύει για την Κρήτη

«Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εργασία και όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε πως οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα του νησιού δεν είναι οι αναμενόμενες παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις τουριστών στο νησί φαίνεται να ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία των κρατήσεων.

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μεταξύ των παραθεριστών πολυτελείας

 

Πηγή: creta24

ξενοδοχουπαλληλοι
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap