Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Γιατί οι Κρητικοί ψήνουν το αρνί μόνο με αλάτι;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα τρόπος παράδοσης που κρατάει χρόνια 

Στην Κρήτη το Πασχαλινό αρνί ψήνεται με έναν ιδιαίτερο και λιτό τρόπο, δηλαδή μόνο με αλάτι. Αυτή η πρακτική δεν είναι τυχαία αλλά αποτελεί βασικό στοιχείο της Κρητικής φιλοσοφίας γύρω από το φαγητό. Λένε πως όταν η πρώτη ύλη είναι εξαιρετικής ποιότητας, τότε δεν χρειάζεται τίποτα περιττό για να αναδειχθεί.

Το αντικριστό αρνί, σουβλισμένο σε κομμάτια και ψημένο αργά απέναντι στη φωτιά, αποκτά πλούσια, αυθεντική γεύση χάρη στο φυσικό του λίπος και τη σωστή θερμοκρασία. Το αλάτι λειτουργεί ως ο μόνος απαραίτητος ενισχυτής της γεύσης, αφήνοντας το κρέας να μιλήσει από μόνο του. Αυτή η λιτότητα είναι βαθια ριζωμένη στην παράδοση της Κρήτης, όπου το φαγητό συνδέεται άμεσα με τη γη και την αυθεντικότητα των υλικών

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση agroexpo
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ