ΚΡΉΤΗ
Γιατί οι Κρητικοί ψήνουν το αρνί μόνο με αλάτι;

Ένα τρόπος παράδοσης που κρατάει χρόνια
Στην Κρήτη το Πασχαλινό αρνί ψήνεται με έναν ιδιαίτερο και λιτό τρόπο, δηλαδή μόνο με αλάτι. Αυτή η πρακτική δεν είναι τυχαία αλλά αποτελεί βασικό στοιχείο της Κρητικής φιλοσοφίας γύρω από το φαγητό. Λένε πως όταν η πρώτη ύλη είναι εξαιρετικής ποιότητας, τότε δεν χρειάζεται τίποτα περιττό για να αναδειχθεί.
Το αντικριστό αρνί, σουβλισμένο σε κομμάτια και ψημένο αργά απέναντι στη φωτιά, αποκτά πλούσια, αυθεντική γεύση χάρη στο φυσικό του λίπος και τη σωστή θερμοκρασία. Το αλάτι λειτουργεί ως ο μόνος απαραίτητος ενισχυτής της γεύσης, αφήνοντας το κρέας να μιλήσει από μόνο του. Αυτή η λιτότητα είναι βαθια ριζωμένη στην παράδοση της Κρήτης, όπου το φαγητό συνδέεται άμεσα με τη γη και την αυθεντικότητα των υλικών

-
PLUS +3 ημέρες πριν
Αυτές είναι οι 10 καλύτερες μαντινάδες για την Ημέρα της Μητέρας
-
LIFESTYLE2 ημέρες πριν
Παύλος Βαρδινογιάννης: Νέα αρχή με νέα σύντροφο στο πλευρό του
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Οι 10 κορυφαίες παραλίες της Κρήτης για το 2025
-
PLUS +2 ημέρες πριν
Πρόστιμο 400 ευρώ αν δεν έχετε αυτό το χαρτί στο αμάξι