Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Γεγονός τα ΕΚΑΜ Κρήτης-Έτοιμοι οι «κομάντος» της ΕΛ.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Με είκοσι τρεις αστυνομικούς στελεχώνεται από σήμερα το νεοσύστατο Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, μια άρτια εκπαιδευμένη μονάδα, υψηλού επιχειρησιακού επιπέδου.

Πρόκειται για ένα Αξιωματικό, τρεις Ανθυπαστυνόμους και δέκα εννέα κατώτερους αστυνομικούς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και Επιλογής, μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις μήνες.

Στη απονομή των πιστοποιητικών σπουδών στους επιτυχόντες αστυνομικούς, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, στο χαιρετισμό του, μέσω διαδικτύου, επεσήμανε ότι: «…..Με την επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης, το οποίο συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς η επιθυμία όλων όσων στήριξαν διαχρονικά όλο αυτό το όραμα, γίνεται πραγματικότητα.

Νέα στελέχη, κατάλληλα εκπαιδευμένα προστίθενται στο ήδη έμπειρο στελεχιακό δυναμικό, που επί δώδεκα συναπτά έτη επιδεικνύει ισχυρό παρόν στην αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων, όπως τα ειδικά εγκλήματα βίας, οι ένοπλες συγκρούσεις, οι οργανωμένες ληστείες, οι απαγωγές προσώπων, αλλά και πλήθος άλλων περιστατικών υψηλής εγκληματικότητας σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης.

Η προσφορά της Ομάδας των Ειδικών Αποστολών από το Νοέμβριο του 2008 και του μετέπειτα Τμήματος Ειδικών Αποστολών, από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι σήμερα είναι ιδιαιτέρως αξιόλογη και αξιομνημόνευτη.…».

Επιπλέον τόνισε ότι : «….Η ίδρυση του Τμήματος Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης πλέον χαρακτηρίζεται εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη, ως η υλοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος, την αναγκαιότητα του οποίου πίστευα και πιστεύω, καθώς θα ενδυναμώσει και θα προωθήσει μια συγκροτημένη διοικητικά οργάνωση και λειτουργία της υφιστάμενης μονάδας, ενώ στρατηγικά και επιχειρησιακά θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις αρμοδιότητες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας με δυνατότητες άμεσης, αποφασιστικής και αποτελεσματικής επεμβατικότητας προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας της Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα στο ekriti

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap