Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Η Γαύδος στηρίζει το ελεύθερο κάμπινγκ και το βροντοφωνάζει!

Δημοσιεύτηκε

στις

κάμπινγκ
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
487 Shares

Το ζήτημα του ελεύθερου κάμπινγκ στην Ελλάδα επανέρχεται στην επικαιρότητα κάθε καλοκαίρι και παραμένει ένα θέμα που διχάζει.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είτε λόγω αγάπης και ανάγκης για κοντινή επαφή με τη φύση, είτε επειδή ορισμένοι το ακολουθούν σαν νοοτροπία και τρόπο ζωής, ακόμα και για λόγους καθαρά οικονομικούς, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγουν κάθε χρόνο τη λύση του ελεύθερου κάμπιγνκ για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Βεβαίως αυτό δεν το κάνουν χωρίς ενδοιασμούς, εφόσον είναι γνωστό ότι υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση στην Ελλάδα.

Ωστόσο, αρκετά μέρη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δείχνουν επιείκεια και είναι φιλικά προς τους λάτρεις της φύσης και της ελεύθερης κατασκήνωσης, για λόγους οικονομικούς, μεταξύ άλλων, αφού οι κάμπερς στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και για λόγους κουλτούρας, ιδίως σε περιοχές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με το ελεύθερο κάμπινγκ.

Ένα από αυτά τα μέρη είναι και η Γαύδος, η δήμαρχος της οποίας έδωσε το στίγμα της σε σχετικό αφιέρωμα του Χρήστου Μπαρούνη στο news247.

 

 

Δήμαρχος Γαύδου: «Το να απαγορευτεί ρητά το κάμπινγκ θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τουρισμό μας»

Το νησάκι που βρίσκεται κάτω από την Κρήτη είναι ίσως κατ’ εξοχήν προορισμός για κατασκηνωτές, ένας χαρακτηρισμός που και οι ίδιοι οι ντόπιοι αποδέχονται και αγκαλιάζουν. Τα καταλύματα εξ’άλλου στη Γαύδο είναι ελάχιστα.

“Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια έκτακτη ενημέρωση σχετικά με το ελεύθερο κάμπινγκ στη Γαύδο, δεν γνωρίζουμε εάν θα αλλάξει κάτι για φέτος. Το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει κάποια διαφορετική απόφαση. Φυσικά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τουρισμού μας προέρχεται από το ελεύθερο κάμπινγκ, επομένως εάν κλονιστεί ή απαγορευτεί ρητά, αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τουρισμό μας, δεδομένου και ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν πολλά άτομα στο νησί. Είναι λίγα τα δωμάτια που έχουμε εδώ. Οι πιο πολλοί επισκέπτες έρχονται για να κατασκηνώσουν. Ωστόσο, δεν περνάει αποκλειστικά από το χέρι μου το εάν θα λάβουμε κάποια έκτακτη απόφαση για φέτος λόγω του κορονοϊού”, ανέφερε η δήμαρχος του νησιού, Μανωλία Στεφανάκη.

Σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει η κα. Στεφανάκη, η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών ανά τη χώρα στέκονται απέναντι στο φαινόμενο του ελεύθερου κάμπινγκ.

Δήμαρχος Νάξου: «Να μην σκεφτούν να έρθουν φέτος για ελεύθερη κατασκήνωση»

Στον Δήμο Νάξου υπάγονται άλλα τέσσερα νησιά: Κουφονήσια, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά. Όλα, προορισμοί για ελεύθερο κάμπινγκ, σε μεγαλύτερο φυσικά βαθμό από τη Νάξο. Ο Δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός έστειλε αυστηρό και ηχηρό μήνυμα προς όλους τους κάμπερς που έχουν στα πλάνα τους να επισκεφτούν (και) φέτος κάποιο από αυτά τα νησιά για ελεύθερη κατασκήνωση:

“Θα εφαρμοστεί αυστηρά και με κάθε τρόπο η νομοθεσία που απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ, ενώ στα οργανωμένα κάμπινγκ θα εφαρμοστούν με αυστηρότητα τα ιατρικά πρωτόκολλα. Από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Το ελεύθερο κάμπινγκ δεν θα υφίσταται σε κανένα από τα πέντε νησιά. Θα πηγαίνει το λιμενικό, η αστυνομία, θα ξεκινήσουμε και αυτόφωρα αν χρειαστεί. Γιατί; Για λόγους δημόσιας υγείας; Θα ακολουθήσουμε τη νομοθεσία με αυστηρότητα.

Έχουμε συναποφασίσει με τους προέδρους και τους αντιδημάρχους των νησιών για την εφαρμογή των μέτρων. Θα εφαρμόσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σεβόμενοι το κράτος και το νομοθετικό πλαίσιο, την ώρα που η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Και το κάνουμε και για την ασφάλεια και υγεία των δημοτών αλλά και των επισκεπτών. Οι κάμπερς φέτος καλό θα είναι να μην σκεφτούν να έρθουν φέτος για ελεύθερη κατασκήνωση σε κανένα από τα νησιά του Δήμου μας”.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα για το ελεύθερο κάμπινγκ στο news247

κάμπινγκ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap