Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

«Φρένο» στην ανάκαμψη του τουρισμού λόγω της ινδικής μετάλλαξης

Δημοσιεύτηκε

στις

Τουρισμός
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
1 Share

Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της Κρήτης, έχει προκαλέσει η διασπορά της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων ΡεθύμνουΜανώλης Τσακαλάκης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσδοκίες της φετινής σεζόν ήταν αυξημένες, σε σύγκριση με την περσινή. Ωστόσο, η νέα τροπή της πανδημίας, με τις μεταλλάξεις, είχε ως αποτέλεσμα ο πήχης να τοποθετηθεί χαμηλότερα. 

Ο κ. Τσακαλάκης παραδέχτηκε ότι, «εξακολουθεί να λείπει η δύναμη της Μ. Βρετανίας, αφού αποτελεί τη δεύτερη τροφοδότρια χώρα του κρητικού τουρισμού. Θα περιμένουμε άλλες 2 εβδομάδες, μέχρι τα τέλη Ιουλίου δηλαδή, αλλά σε κάθε περίπτωση το άνοιγμα εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία θα βρισκόμαστε εκείνη τη στιγμή. Οι Βρετανοί δείχνουν ότι θέλουν να έρθουν διακοπές στα ελληνικά νησιά και πρέπει να παραδεχτούμε ότι το πλήγμα για την Κρήτη είναι τεράστιο, ειδικά για τα ξενοδοχεία που δουλεύουν κατά αποκλειστικότητα με τη βρετανική αγορά».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, η μετάλλαξη που θα επικρατήσει στην Ευρώπη θα είναι η ινδική. «Μας έχουν καθησυχάσει ότι οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν. Αν σπεύδαμε όλοι να εμβολιαστούμε, θα ήμασταν πράσινη χώρα και θα μπορούσαμε να μιλάμε για μεγάλη ανάκαμψη. Δεν αρκεί βέβαια να είμαστε μόνο εμείς καθαροί, θα πρέπει να είναι και εκείνοι που έρχονται για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη επιμόλυνση», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τσακαλάκης.

Τουρισμός
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap