Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Φωτογραφίες των Χανίων την περίοδο 1966-1968

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Οι ιστορίες από το παρελθόν και οι περιγραφές των ηλικιωμένων για περασμένες δεκαετίες, είναι κάτι που πάντα γοητεύει. Πόσο περισσότερο το να μπορούμε να δούμε παλιές φωτογραφίες που μας ταξιδεύουν νοερά σε εκείνα τα χρόνια που έζησαν οι γονείς και οι παππούδες μας.

Την ευκαιρία αυτή μας προσφέρει σήμερα το αρχείο του βραβευμένου με Όσκαρ Γουόλτερ Λάσαλι. Ο Βρετανός κινηματογραφιστής ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά την άνοιξη του 1964 για τα γυρίσματα της ταινίας “Ζορμπάς” (για την οποία κέρδισε μάλιστα το Όσκαρ φωτογραφίας την ίδια χρονιά) συγκέντρωσε αξιόλογο φωτογραφικό υλικό από την καθημερινότητα της πόλης και τελικά γοητεύτηκε τόσο που έπειτα από χρόνια επέλεξε να γίνει μόνιμος κάτοικος!

Οι επαγγελματικές για την εποχή εκείνη φωτογραφίες του Λάσαλι, είναι έγχρωμες και αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή στα Χανιά κατά την διετία 1966-1968 σε μερικούς από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως η οδός Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη, Χάληδων, Δημοτική Αγορά και πολλά άλλα σημεία της πολης που σίγουρα κάτι θα σας θυμίσουν…

Πηγή φωτογραφιών: zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version