Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Πότε έρχεται στην Κρήτη το εμβόλιο του κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε

στιςΤα εμβόλια για τον covid19 πρόκειται να έρθουν, εκτός απροόπτου, στην Κρήτη την επόμενη εβδομάδα. Θα φυλάσσονται σε μια μόνο ειδική μονάδα βαθιάς ψύξης στο νησί η οποία θα προστατεύεται με αυστηρά μέτρα από δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Για τον λόγο αυτό μάλιστα η τοποθεσία φύλαξης των εμβολίων δεν είναι κοινοποιήσιμη και ο τόπος κρατείται μυστικός.
Η μεταφορά θα γίνεται με ειδικό εξοπλισμό του ΣΥΦΑΚ και συγκεκριμένα με ειδικά φορτηγά ψυγεία που διαθέτει ο συνεταιρισμός.
Τα εμβόλια θα μεταφέρονται σε ειδικά iso boxes από προσωπικό που θα τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα και θα φέρει ειδικό εξοπλισμό με στόχο να διανέμονται με ασφάλεια σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού, όπως έκανε γνωστό ο Γεν. Διευθυντής του ΣΥΦΑΚ, Δημήτρης Αλιμπέρτης, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Το εμβόλιο δεν μπορεί να μείνει καθόλου εκτός ψυγείου. Από τη στιγμή που θα βγει από τη βαθιά κατάψυξη του χώρου φύλαξης έχει 5 ημέρες ζωής γι’ αυτό και θα παραδίδεται στα εμβολιαστικά κέντρα της Κρήτης την ίδια ημέρα.
Το Υπουργείο θα κανονίζει πού και πότε θα γίνονται εμβολιασμοί και αντίστοιχα θα γίνεται η διανομή.
Θα τηρούνται εξειδικευμένα βήματα και ειδική διαδικασία από τον ΣΥΦΑΚ, από τον τρόπο με τον οποίο θα φυλάσσονται στα ψυγεία της βαθιάς κατάψυξης μέχρι τον τρόπο που θα λαμβάνονται από εκεί για να τοποθετηθούν στα φορτηγά ψυγεία και να μεταφερθούν την ίδια μέρα στα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού.
Δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία του εμβολιασμού, καθώς το εμβόλιο της Moderna έχει πάρει ειδική άδεια να κυκλοφορήσει λόγω των συνθηκών. Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει διαδικασία και για το επόμενο εμβόλιο της Astra Zeneca, το οποίο θα πάρει σειρά για λήψη άδειας διάθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΦΑΚ που έχει αναλάβει μόνο για την Κρήτη τη φύλαξη και διανομή των εμβολίων, δε δέχτηκε να λάβει ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο γι αυτή τη διαδικασία όπως τόνισε ο Δ. Αλιμπέρτης.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΦΑΚ, Απόστολος Γενετζάκης ανεφερε ότι αυτή τη στιγμή στήνεται στη χώρα μια τεράστια προσπάθεια και ένα σύστημα που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει. Διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ασφάλεια και θα τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και δήλωσε ότι είναι έτοιμος ο Συνεταιρισμός να υποδεχτεί τα εμβόλια. Τόνισε δε ότι είναι ο μοναδικός φορέας στη χώρα που πέρα από τη φύλαξη έχει αναλάβει και τη διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap