Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Οι Κρητικοί «φρενάρουν» τον εμβολιασμό

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
1.4K Shares

Ο Ιούλιος μπήκε για τα καλά και φαίνεται πως σίγα σιγά ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της εμβολιαστικής προσπάθειας στην Κρήτη, όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη χώρα!

Εκείνοι που είχαν ως επιλογή να τρέξουν και να εμβολιαστούν, όσοι πείστηκαν κι έκλεισαν ραντεβού, φτάνουν στο δεύτερο κύκλο του εμβολιασμού τους και τώρα αρχίζουν τα… δύσκολα !

Μιλώντας στο Cretalive ο υπεύθυνος του μεγαλύτερου εμβολιαστικού κέντρου της Κρήτης, του Εμβολιαστικού κέντρου Ηρακλείου Δημήτρης Κλάδος, ανέφερε πως ενώ στο Σταυρωμένο υπήρχε ένας σταθερός ημερήσιος εμβολιαστικός προγραμματισμός με 1080-1100 εμβόλια, από τις 8 Ιουλίου το νούμερο αυτό πέφτει στα 650, δείγμα πως υπάρχει πτωτική πορεία και όχι μόνο σε αυτό το κέντρο.

Το Ηράκλειο απέχει περίπου 3-4% από το Μέσο Όρο Εμβολιασμού της χώρας και το Ρέθυμνο βρίσκεται κοντά στο -6%, ενώ την ίδια ώρα Χανιά και Λασίθι κατατάσσονται στις περιοχές που “σέρνουν” την κούρσα των εμβολιασμών!

Παράδοξο; Πιθανότατα,  ωστόσο είναι και πολυπαραγοντικό, καθώς πολλά μπορούν να εξηγηθούν για τη δυνατότητα των επιλογών που είχαν ως προς το εμβόλιο οι πολίτες.

Κλασσικό παράδειγμα οι Μοίρες,  όπου είχαν τη δυνατότητα οι πολίτες να κάνουν στην περιοχή τους PFIZER την ίδια ώρα που στο γειτονικό Τυμπάκι έκαναν ASTRAZENECA, με ότι αυτό συνεπάγεται στην προσέλευση του κόσμου.

Την Τρίτη ξεκινά το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές, από το Τυμπάκι και την Τετάρτη από το Ζαρό (όπου δεν υπάρχει το αναμενόμενο ενδιαφέρον για εμβολιασμό). Κάτι που θα δείξει αν μπορεί να αλλάξει η εικόνα και για εκείνους που κάνουν αρνητικές σκέψεις και δεν προσέρχονται για εμβολιασμό.

εμβόλιο
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap