Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

«Έλιωσαν» τα θερμόμετρα στην Κρήτη: Πάνω από 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Δημοσιεύτηκε

στις

καύσωνας
φωτογραφία αρχείου


352 Shares

Ο καύσωνας είναι εδώ και η πρώτη υπέρβαση των 43 βαθμών στη νότια Κρήτη σημειώθηκε το Σάββατο 31/07, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και στις βόρειες περιοχές του νησιού. Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν στην Κρήτη μέχρι τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς , τα μέχρι στιγμής προγνωστικά επιβεβαιώνονται και το μέγιστο των θερμοκρασιών έρχεται τη Δευτέρα και για ένα τριήμερο θα έχουμε θερμοκρασίες ακόμη και της τάξης των 45 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στη Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία.

Οι μετρήσεις της ανώτερης ατμόσφαιρας στην στάθμη των 850 hPa που έγιναν στις 0600 UTC το πρωί επιβεβαίωσαν τις τιμές των προγνωστικών μοντέλων και είχαμε 25.7 βαθμούς στην Αθήνα και 22. 2 βαθμούς στην Θεσσαλονίκη σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι αέριες μάζες θα ακολουθήσουν την πορεία που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:

καύσωνας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap