Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Εμπειρία ζωής… made in Crete: «Πετάξαμε» με τον Γιώργο πάνω από το Ρέθυμνο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Πώς είναι να πετάς με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από την Κρήτη;

Είναι ωραίο τις πιο πολλές φορές να πατάς τα πόδια σου στη γη και να είσαι προσγειωμένος. Αλλά και η αίσθηση να κρέμονται τα πόδια σου στον αέρα και να πετάς ψηλά στον ουρανό… είναι ασυναγώνιστη. Για αυτό οι άνθρωποι επιζητούν τις δυνατές συγκινήσεις και ακόμα και εδώ στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, το αλεξίπτωτο πλαγιάς… έχει τους ένθερμους υποστηρικτές του!

Ο Γιώργος Κισσανάκης περιγράφει στο Daynight.gr ποιο είναι το προφίλ των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν μια εμπειρία πτήσης στον αέρα:

«Απευθύνονται σε εμάς άτομα που ήθελαν να βρεθούν στον αέρα και να πετάξουν, το είχαν όνειρο ζωής. Θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία αδρεναλίνης. Είναι επισκέπτες που θέλουν να δουν την Κρήτη από ψηλά. Ειδικά τα άτομα που έρχονται από το εξωτερικό, πραγματικά μένουν με το στόμα ανοιχτό. Ακόμα και ηλικιωμένοι άνθρωποι απευθύνονται σε εμάς, αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ειδικότερα, το paratrike είναι σχεδιασμένο για ειδικές ανάγκες: ένα ειδικό αμαξίδιο με 3 τροχούς. Και είναι το πιο ευχάριστο πράγμα να ζήσει κάποιος αυτή την εμπειρία!»

Και όπως παραδέχεται ο Γιώργος, όλα ξεκίνησαν από τον Στρατό, όπου έκανε τα πρώτα του άλματα:

«Ασχολούμαι 22 χρόνια με το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Πετάω 3 κατηγορίες: από το βουνό, το paramotor & το paratrike. Όλα για εμένα ξεκίνησαν από το στρατό, όπου ήμουν στις Ειδικές Δυνάμεις, στα αλεξίπτωτα. Εκεί έκανα τα πρώτα μου άλματα και βρισκόμουν στον αέρα. Μετά από κάποια χρόνια, ήθελα να δώσω και αυτό το ερέθισμα στους φίλους μου να δουν πώς είναι η αίσθηση να βρίσκεσαι στον αέρα. Κι έτσι ξεκίνησα να κάνω τις διθέσιες πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Έκανα το αγαπημένο μου χόμπι επάγγελμα! Έχω και κατάστημα με εξοπλισμούς και δική μου σχολή όπου διδάσκω μηχανοκίνητο paramotor & paratrike.»

Ποια είναι τα Top σημεία πτήσης πάνω από το Ρέθυμνο και τα Χανιά; Έχοντας εμπειρία από πολλές περιοχές, ο Γιώργος Κισσανάκης μας αποκαλύπτει τα πιο μαγευτικά μέρη για πτήση στην Κρήτη:

«Στο Νομό Χανίων, πολύ όμορφα σημεία πτήσης είναι πάνω από την πόλη, πρωινές ώρες και απογευματινές με το ηλιοβασίλεμα. Επίσης, δυτικά της Κρήτης, στα Φαλάσαρνα, είναι μια ονειρική πτήση. Πετάμε μέχρι το Μπάλο κι επιστρέφουμε.

Κατόπιν, φεύγουμε προς Ρέθυμνο, όπου είναι πολύ αξέχαστο μέρος. Πετάμε από την Γεωργιούπολη, σε όλη την παραλία, μέχρι τον Πετρέ. Και το δεύτερο top μέρος σε όλη την Κρήτη είναι πάνω από την λίμνη του Κουρνά, με φόντο τα χιονισμένα βουνά των Λευκών Ορέων. Όμως ιδιαίτερα γραφική είναι και η πτήση που μας ζητούν πάνω από την πόλη του Ρεθύμνου.»

Οι ενάεριες προτάσεις γάμου είναι πολλές. Μία όμως ήταν η πιο φαντασμαγορική:

«Έχουν συμβεί πάρα πολλές προτάσεις γάμου πάνω στον αέρα. Είτε πετώντας με τη μέλλουσα νύφη και τον γαμπρό και, αφού προσγειωνόμαστε, τότε κάνει την πρόταση γάμου, είτε τραβώντας στον αέρα κάποιο ειδικό πανώ που γράφει “θέλεις να με παντρευτείς;”

Θυμάμαι είχαν έρθει δυο παιδιά από την Κύπρο και είχαμε κανονίσει να πάνε σε κάποια καφετέρια του Λιμανιού και να κάτσουν δήθεν για φαγητό. Εγώ θα πέταγα πάνω από το λιμάνι των Χανίων, συγκεκριμένη ώρα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Όταν με έβλεπε ο άντρας, θα έπαιρνε τη γυναίκα να ανέβουν στον πιο πάνω όροφο, στην ταράτσα, για να με δουν από πιο κοντά.
Εκεί λοιπόν είχαμε ετοιμάσει το ωραίο πανό μας που έγραφε “θέλεις να με παντρευτείς;”

Ο Γιώργος Κισσανάκης

Χαμήλωσα πάνω από την καφετέρια 30 μέτρα και πραγματικά ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή. Γονάτισε ο φίλος από την Κύπρο και της έκανε πρόταση γάμου. Τώρα ξέρω ότι έχουν 3 παιδάκια και είναι πολύ αγαπημένοι!»

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ