Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Δύτης συνάντησε ανοιχτά των Σφακίων ένα από τα πιο επικίνδυνα ψάρια του κόσμου | ΒΙΝΤΕΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μία απρόσμενη συνάντηση είχε ένα δύτης που είχε βουτήξει για ψαροντούφεκο λίγο μίλια έξω από τα Σφακιά και έψαχνε στον βυθό για μεγάλα ψάρια. Καθώς είχε φτάσει αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κινούταν περιμετρικά από ενός μεγάλου βράχου με αρκετές τρύπες και χαρακώματα που όπως εκτιμούσε θα φώλιαζαν σπουδαία θηράματα όπως ροφοί, σκάροι κ.α.

Ωστόσο, αντί ο έμπειρος δύτης να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με μία καλή ψαριά, με έκπληξη αντίκρυσε σε βαθούλωμα του βράχου ένα αρκετά σπάνιο και επικίνδυνο Λεοντόψαρο! Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, η αντίδραση του ήταν άμεση και κάπου εκεί σταμάτησε και η καταγραφή του βίντεο. Φαίνεται πως θα ήταν γνώστης του ρίσκου που υπήρχε όσο βρισκόταν δίπλα στο μεσαίου μεγέθους λεοντόψαρο.

Το λεοντόψαρο δεν είναι ένα από τα ψάρια που ανήκει στο θαλάσσιο υποσύστημα της Μεσογείου και αναφέρεται πως έχει έρθει ως επικίνδυνος επισκέπτης από τον Ινδικό Ωκεανό μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Με βάση τις πληροφορίες εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 3 χρόνια κοντά σε ακτή της Ρόδου ενώ ακολούθησαν αρκετές συναντήσεις με ψαράδες και δύτες στην Ανατολική Κρήτη.

Το δηλητηριώδες λεοντόψαρο (Pterois miles) τρέφεται με μια ποικιλία άλλων ψαριών και θαλάσσιων οργανισμών. Τα αγκάθια του είναι άκρως δηλητηριώδη και εν δυνάμει θανατηφόρα για όποιον τρυπηθεί από αυτά – άλλο ψάρι ή άνθρωπο. Αν κανείς τσιμπηθεί, πρέπει αμέσως να πάει σε γιατρό, γιατί μπορεί να εκδηλώσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Το σαρκοφάγο και άκρως επιθετικό ψάρι μπορεί δυνητικά να ανατρέψει την ισορροπία των οικοσυστημάτων παίρνοντας τη θέση των ροφών και άλλων θηρευτών στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Μπορεί επίσης να μειώσει τους πληθυσμούς φυτοφάγων ψαριών και να αυξήσει έτσι σε υπερβολικό βαθμό την ανάπτυξη των φυκιών. Μια τέτοια αλλαγή μπορεί με τη σειρά της «να προσελκύσει κι άλλα εισβάλλοντα είδη λόγω εξασθένησης της τοπικής χλωρίδας και πανίδας» …

Πηγή βίντεο: Flashnews Gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ