Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Δύο γύπες πέταξαν ξανά ελεύθεροι στον ουρανό της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Δύο γύπες απελευθερώθηκαν στον ουρανό της Κρήτης. Τα δύο σπάνια πτηνά είχαν εντοπιστεί τραυματισμένα από πολίτες, οι οποίοι είχαν επικοινωνήσει με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το οποίο τα παρέλαβε.

Μάλιστα και οι δύο γύπες, ήταν σε κακή κατάσταση όταν εντοπίστηκαν και χρειάστηκε να σταλούν στην ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη. Μετά την αποκατάστασή τους επέστρεψαν στο νησί και η ομάδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας προχώρησε στην απελευθέρωσή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσείου:

«Δύο ακόμα ελεύθεροι γύπες στον ουρανό της Κρήτης.

Ο ένας μετά από πιθανόν τραυματισμό του στο πόδι, έδεσε από μόνο του στραβά και ήταν αδύνατον να επιβιώσει.

Ένας καλός άνθρωπος τον βρήκε και μας τον έφερε στο Natural History Museum of Crete – Official Page, κατόπιν στάλθηκε στην ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, εκεί υποβλήθηκε σε εγχείρηση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το ανάπηρο πόδι αποκαταστάθηκε.

Ο άλλος βρέθηκε τραυματισμένος και ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία, δηλαδή ήρθε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, μετά μπήκε στο πλοίο της ANEK LINES Οfficial Fan Page όπου από κει το παρέλαβε η ΑΝΙΜΑ και τώρα στάλθηκε πίσω στην Κρήτη για απελευθέρωση.

Στα πουλιά τοποθετήθηκε δακτυλίδι στο πόδι, tag στην φτερούγα και πομπό στην πλάτη τους, από την ομάδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας-Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην συνέχεια απελευθερώθηκαν σε κατάλληλο γι’αυτά βιότοπο.
Καλή τύχη στην καινούρια τους πια ζωή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που είχαν την ευαισθησία να βρουν τα ανήμπορα ζώα και να μας τα φέρουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας».

Πηγή: creta24

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap