Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώωση για 2 πρότεινε η Εισαγγελέας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αθώωση 2 από τους 12 άνδρες που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την εμπλοκή τους στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, πρότεινε κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας της Έδρας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.
Πρόκειται για τους δύο καταδικασθέντες, στους οποίους είχαν επιβληθεί οι μικρότερες ποινές (κάθειρξη 11 ετών) από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τον Φεβρουάριο του 2019.
Ειδικότερα, η αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης (η οποία ήταν η εισαγγελέας και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο) πρότεινε να απαλλαγούν ένας 43χρονος κι ένας 41χρονος.
Σημειώνεται ότι και οι δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι μετά την ολοκλήρωση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, καθώς είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την Εισαγγελέα, ο 48χρονος Κρητικός, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών, είχε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος εκ των “εγκεφάλων”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιεισαγγελέας Εφετών πρότεινε να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών τρεις από τους κατηγορούμενους για την πράξη της αρπαγής του επιχειρηματία.
Πρόκειται για τον 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ από το Ρέθυμνο που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και 4 μηνών, τον 25χρονο που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών και τον 48χρονο Κρητικό που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα (σ.σ. έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών).
Εξάλλου, η αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης αναφέρθηκε και σε άτομο το οποίο φέρεται να είχε σημαίνοντα ρόλο στην υπόθεση, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει κάποιον από τους κατηγορούμενους.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία κατά τη γνώμη μου. Το άτομο αυτό, για να δώσει οδηγίες για να ελέγξουν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη για το αν είναι τσιπαρισμένος, για να τους πει να μιλούν ψιθυριστά, έχει εμπειρία και γνώση σ’ αυτόν το χώρο. Έχει θητεύσει σ’ αυτόν το χώρο» είπε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας της Έδρας.
Της εισαγγελικής πρότασης προηγήθηκαν οι απολογίες των πέντε κατηγορουμένων, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να απολογηθούν στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.
Μεταξύ αυτών και ο 46χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας ανταλλακτικών στο Ρέθυμνο, ο οποίος είπε στην απολογία του ότι «μπήκε» στην υπόθεση καθώς έπεσε θύμα εκβιασμού.
Όπως, ωστόσο, συνέβη και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο εν λόγω κατηγορούμενος δεν κατονόμασε κάποιο άτομο.
Εξάλλου, και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα δεν διαφοροποιήθηκαν από τα όσα είχαν υποστηρίξει στις απολογίες τους στον πρώτο βαθμό.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την Πέμπτη 26/11 με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Σε περίπτωση που η δίκη δεν ολοκληρωθεί την Πέμπτη, η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την Παρασκευή 27/11.
Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap