Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το φεστιβάλ στο Χουδέτσι | Η ανακοίνωση του Ross Daly

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
16 Shares
Mεσα από την ανακοινωση του ίδιου του Ross Daly, έγινε γνωστό πως φέτος (και ίσως τα επόμενα χρόνια) δεν θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ στο Χουδέτσι.

Για να διοργανωθεί εκ νέου, θα πρέπει όπως τονίζει ο Ross Daly να δημιουργηθουν οι απαραίτητες προυποθέσεις, μέσα από την σύμπνοια και τη συνεργασία των τοπικών φορέων

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΔΕΤΣΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ANNOUNCEMENT CONCERNING THE HOUDETSI FESTIVAL

Το Houdetsi Festival ξεκίνησε το 2010 από το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με αποκλειστικό σκοπό να μοιραστούμε με την τοπική κοινωνία τα πανέμορφα μουσικά ακούσματα που παράγονται από τους δασκάλους και τους μαθητές του Λαβυρίνθου.

Η όλη διοργάνωση είχε τότε ένα ερασιτεχνικό χαρακτήρα και μπορούσε ικανοποιητικά να διαχειριστεί ένα σχετικά μικρό φεστιβάλ της τάξεως των 4.000 – 6.000 επισκεπτών στο τετραήμερο. Η εμπλοκή και ο ενθουσιασμός των νέων, κυρίως, του χωριού, διαμόρφωνε ένα κλίμα και ένα περιβάλλον πραγματικά πρωτόγνωρο.

Η αφιλοκερδής συμμετοχή κορυφαίων μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και όλων των ερασιτεχνών που όμως δούλεψαν με επαγγελματισμό στη διαχείριση και με πραγματική διάθεση προσφοράς σε όλα τα επίπεδα, οδήγησε σε μια εντυπωσιακή, ποιοτική γιορτή που την έφερε να «απολαμβάνει» ακόμα και διεθνή αναγνώριση. Πέρυσι, ο αριθμός των επισκεπτών του φεστιβάλ μέσα στο τετραήμερο, μετά απο μια εντυπωσιακά αυξανόμενη τάση ανά έτος , ξεπέρασε τους 50.000 ανθρώπους!

Η οργανωτική δομή ωστόσο παρέμεινε σχεδόν ίδια με αυτή του 2010, και ενώ η διάθεση ανταπόκρισης των μουσικών αυξανόταν ταυτόχρονα με την αυθόρμητη προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών, δυστυχώς οι υποδομές του φεστιβάλ (οι συναυλιακοί χώροι, οι τουαλέτες, οι συνθήκες ασφαλείας κλπ) παρέμειναν σχεδόν ίδιες με αυτές των πρώτων χρόνων.

Εννοείται ότι μια διοργάνωση όπως αυτή του Houdetsi Festival στις σημερινές του διαστάσεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον με αυτόν τον τρόπο.

Η ίδια η προστασία όλων των ανθρώπων που το αγαπούν και το στηρίζουν και ο σεβασμός στον κύκλο ανθρώπων που δούλεψαν για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, επιβάλλουν το Houdetsi Festival να μην πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2017. Οι παραπάνω λόγοι είναι ένα μέρος μόνο των αιτιών που ενδεικτικά αναφέρουμε.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση ίσως να στενοχωρεί και να απογοητεύει αρκετούς, όμως, πιστέψτε μας, όχι περισσότερο από όλους εμάς που το δημιουργήσαμε και που φέρουμε την ευθύνη της πραγματοποίησής του.

Εάν κάποια στιγμή το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος το θεωρήσει σκόπιμο, σύμφωνα πάντα με τους πραγματικούς του στόχους, να διοργανώσει ξανά εκδηλώσεις αυτής της μορφής και αυτών των διαστάσεων, αυτό θα γίνει μόνο στο πλαίσιο μιας σοβαρής συνεργασίας Φορέων που μπορούν να εγγυηθούν τις συνθήκες διεξαγωγής τους.

Το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ πάντως, όχι απλά θα «αναπνέει» στο Χουδέτσι αυτό το καλοκαίρι αλλά θα είναι κοντά, όσο ποτέ άλλοτε , στους ανθρώπους που αναζητούν το πραγματικό του νόημα. Αναμένονται ανακοινώσεις!!

Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος

Σύλλογος Φίλων του Μουσικού Εργαστήρι Λαβύρινθος»

 

 

Πηγή: creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap