Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ξεκινάει το νέο καράβι που θα κάνει τη διαδρομή Κύθηρα-Κρήτη | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πλοίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τον δοκιμαστικό του πλου από τα Ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα μέχρι έξω από το νησί της Αίγινας. Μέσα σε λίγη ώρα ανέπτυξε ταχύτητα σχεδόν 18,5 κόμβων! Πλοίαρχος είναι ο Cpt Δημήτριος Λαδάς, ένα από τα πλέον δυνατά ονόματα της ελληνικής ακτοπλοΐας!

Οι νέοι πλοιοκτήτες του ΙΟΝΙΣ είναι γνωστοί στα Κύθηρα για την αξιοπιστία τους, τη φερεγγυότητά τους και τη νοικοκυροσύνη τους.

Από την αρχή που ξέσπασε η συγκοινωνιακή κρίση στο νησί με την πρόωρη αποχώρηση του ΚΟΡΝΑΡΟΣ, η Δημοτική Αρχή επέλεξε το δρόμο της ευθύνης και όχι της οργής ή της παρόρμησης.

Εάν υπήρχε ταύτιση με τις ακραίες φωνές περί κατάληψης του Υπουργείου, ευρείας δημοσιοποίησης, δελτίων ειδήσεων, διαμαρτυριών άνευ αντικρίσματος κ.λ.π. μέσα στη σεζόν, τότε είναι μαθηματικά βέβαιον ότι η πτώση της τουριστικής κίνησης στο νησί θα ήταν πολλαπλάσια αφού τα αρνητικά δημοσιεύματα μέσα στο καλοκαίρι με βαρύγδουπους τίτλους «χωρίς καράβι τα Κύθηρα», θα προκαλούσαν πανικό στους υποψήφιους επισκέπτες.

Η Δημοτική Αρχή Κυθήρων σε συνεργασία με την Τουριστική Επιτροπή και τους επαγγελματίες διαφήμισαν το νησί στην Πελοπόννησο και την Αττική με αποτέλεσμα να αντισταθμιστεί πάνω από τα 2/3 της επιβατικής κίνησης που έφερνε στο νησί το ΚΟΡΝΑΡΟΣ.

Και όλα αυτά αποδεικνύονται από τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης, που έκλεισε μεν με μείωση σε σχέση με το 2016 (χρονιά ρεκόρ για το νησί), με πολύ λιγότερη όμως μείωση σε σχέση με την αρχικά αναμενόμενη.

Και σε αυτό συνέβαλε φυσικά το τοπικό πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ που στάθηκε για ακόμα μία φορά στο ύψος των περιστάσεων.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει το ΙΟΝΙΣ (Τρίτη ή Παρασκευή, ανάλογα με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΥΝΝΠ).

Με ημερήσια δρομολόγια που δεν θα ταλαιπωρούν τους επιβάτες, με αναχώρηση από Πειραιά κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί, με το δρομολόγιο του Γυθείου τις Τετάρτες και με δυνατότητα επιπλέον (μη επιδοτούμενων) δρομολογίων το καλοκαίρι.

Οι αυξημένες επιδοτήσεις που ζητήθηκαν από το ΥΝΝΠ και έγιναν δεκτές και θα επιτύχουν πλέον του σκοπού τους.

Οι νέοι πλοιοκτήτες του ΙΟΝΙΣ δεν ενδιαφέρονται να εκτελέσουν τις γραμμές διεκπεραιωτικά όπως έκανε το ΚΟΡΝΑΡΟΣ, απλά για να «πέφτει» η επιδότηση.

Ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με το Δήμο και τους φορείς στον τομέα της διαφήμισης και της προβολής, ώστε να αυξηθεί η επιβατική κίνηση, να διευρυνθεί η σεζόν, να υπάρξει συνολικό όφελος στο νησί μας με προοπτική και βάθος χρόνου.

Στο πρώτο δρομολόγιο του ΙΟΝΙΣ θα είμαστε όλοι στο λιμάνι για να το υποδεχθούμε!

Τα συγκοινωνιακά δεδομένα των νησιών αλλάζουν, η συγκοινωνία αναβαθμίζεται, η ανάπτυξη του τόπου μπορεί πλέον να ιδωθεί με καλύτερες προοπτικές.

Πηγή: Κυθηραϊκά Νέα

parakritika

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ