Διαφήμιση

XANIA

Βίντεο ντοκουμέντο: Αιλουροειδές που διχάζει σε δάσος της Κρήτης!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μπροστά σε ένα μυστηριώδες αιλουροειδές, μεγαλύτερο από γάτα και με φουντωτή ουρά βρέθηκε αναγνώστης του flashnews.gr το βράδυ του Σαββάτου στο δάσος της Ζούρβας.

Από την στιγμή της συνάντησης, ο αναγνώστης ισχυρίζεται ότι άρχισε να προβληματίζεται αν πρόκειται για τον σπάνιο Κρητικό Φουρόγατο.

Συγκεκριμένα όπως περιγράφει ο ίδιος το ζώο είχε χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε Κρητικό Φουρόγατο, όπως η μεγάλη φουντωτή ουρά με τους μαύρους χαρακτηριστικούς δακτυλίους ενώ ταυτόχρονα και το μέγεθος του ζώου ήταν σίγουρα μεγαλύτερο από μιας γάτας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του αναγνώστη το ζώο αρχικά κρυβόταν στη πυκνή βλάστηση στο πλάι του δρόμου ενώ μόλις αντιλήφθηκε την ανθρώπινη παρουσία τράπηκε σε φυγή.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για τον σπάνιο Κρητικό Φουρόγατος ο οποίος πιθανώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα χιονισμένα βουνά του Ομαλού κατέβηκε πιο χαμηλά στην Ζούρβα.

Όπως γράφει η Βικιπαίδεια «Ο κρητικός αγριόγατος ή Φουρόγατος (Felis silvestris cretensis) είναι ένα υποείδος της αγριόγατας που ζεί στην Κρήτη. Ο κρητικός αγριόγατος καταγράφεται ως είδος για πρώτη φορά το 1953. Το ζώο αυτό θεωρούταν για πολλά χρόνια εξαφανισμένο είδος, μέχρι το 1996, όταν δύο φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια αιχμαλώτισαν ένα άτομο, ενώ υπήρχαν πολλές αναφορές από βοσκούς.

Ο κρητικός αγριόγατος είναι μεγαλύτερος από τις οικόσιτες γάτες και τα αρσενικά έχουν μήκος 50 εκατοστά, ενώ η ουρά τους φτάνει τα 30 εκατοστά. Η ουρά του είναι στενή στη βάση και φουντωτή στην άκρη. Στην ουρά του υπάρχουν μαύροι δακτύλιοι. Τρέφεται κυρίως με λαγούς και ζει σε πουρναρότοπους και σε θαμνώνες μεσογειακής βλάστησης με αραιά δέντρα σε υψόμετρο 900 με 1200 μέτρων. Γεννάει 4 ω;7 μικρά 1-2 φορές το χρόνο. Ο Κρητικός αγριόγατος ζει στις κορυφές των Λευκών ορέων, αφού βρέθηκε νεκρό ένα άτομο το 1997. Επίσης ζεί στο δάσος του Ρούβα και στο φαράγγι της Σαμαριάς. Ζουν αρκετοί στη Δείκτη, κυρίως στη Ν/Δ, όπου προκαλούν προβλήματα στα μικρά αιγοπρόβατα.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version