Διαφήμιση

XANIA

Ταξίδι στο χρόνο: Οδηγώντας από τα Χανιά στα Τοπόλια το μακρινό 1968! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Νοσταλγία και ρομαντισμός. Αυτές είναι οι δύο λέξεις που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα μας όταν παρακολουθούμε σπάνια βίντεο από το μακρινό παρελθόν τις Κρήτης και ιδιαίτερα των πιο παραδοσιακών οικισμών της.

Ένα τέτοιο ολιγόλεπτο βίντεο σε αρκετά καλή ποιότητα για την εποχή του, είναι το παρακάτω που μας προσφέρει ένα “ταξίδι” στο 1968 με πλάνα από την διαδρομή από τα Χανιά μέχρι το χωριό Τοπόλια.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Σε μια εποχή που δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα, ακόμη και αν η ομορφιά των τοπίων του νησιού παραμένει η ίδια, οι εικόνες μας από το αρχειακό βίντεο αποτυπώνουν όσα γνωρίζουμε από τις προηγούμενες γενεές. Όσα έχουμε ακούσει για την Κρήτη της δεκαετίας του 60′, την απλότητα των χωριών και των ανθρώπων καθώς στοιχεία από τις καθημερινές ασχολίες των κατοίκων.

Από τα πρώτα αυτοκίνητα που διέσχιζαν τους δρόμους των χωριών, στα όμορφα αρχοντόσπιτα της εποχής και τους κήπους με τα δέντρα που πρόσφεραν τους καλύτερους καρπούς της κρητικής γης…

Δείτε το παρακάτω βίντεο από το αρχείο Γ. Χατζηδάκη και “ταξιδέψτε” σε μια άλλη εποχή:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version