Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Σοκ στα σχολεία των Χανίων με 80 νέα κρούσματα σήμερα

Δημοσιεύτηκε

στις

με αρνητικο εργαστηριακο τεστ οι δασκαλοι τη νεα χρονια
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εκατοντάδες ενεργά κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά σχολικής ηλικίας, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή οι διακοπές των Χριστουγέννων υπό την σκιά της πανδημίας στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews μόνο σήμερα Δευτέρα δηλώθηκαν 80 νέα κρούσματα κορονοϊού σε νηπιαγωγεία – δημοτικά – γυμνάσια και λύκεια.

Από αυτά, 44 βρέθηκαν σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και 7 σε εκπαιδευτικούς α’ βάθμιας, σε 34 διαφορετικά τμήματα.

Σε γυμνάσια και λύκεια, βρέθηκαν 29 κρούσματα, από τα οποία 28 σε μαθητές και 1 σε εκπαιδευτικό σε 14 διαφορετικά τμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω τμήματα όπως και όλα τα σχολεία στα Χανιά συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους καθώς για να κλείσει τμήμα με βάση το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να βρεθεί θετικό στον κορονοϊό το 50%+ 1 των μαθητών.

Πάντως, στην πράξη τα τμήματα αδειάζουν από μαθητές από τον φόβο της μόλυνσης καθώς η διασπορά έχει λάβει άνευ προηγουμένου διαστάσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, στα Χανιά επικρατεί η μετάλλαξη «Δ» που είχε κυριαρχήσει από το προηγούμενο πανδημικό κύμα τον Αύγουστο.

με αρνητικο εργαστηριακο τεστ οι δασκαλοι τη νεα χρονια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap