Βρειτε μας στα Social Media
 

XANIA

Κρήτη: Σβήνουν τη φωτιά στο λατομείο με τεράστιο εκσκαφέα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

εκσκαφέας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
59 Shares

Τέσσερις μέρες έχουν περάσει από την ημέρα εκδήλωσης πυρκαγιάς σε παλιό λατομείο που βρίσκεται εκτός λειτουργίας στο Χoρδάκι Ακρωτηρίου και το μεσημέρι της Τρίτης καπνοί και φλόγες συνέχιζαν να ξεπηδούν από τα βάθη του.

Πλησιάζοντας την περιοχή, η μυρωδιά του καπνού είναι ιδιαίτερα αισθητή και κάτοικοι  διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους και να αναπνεύσουν καθαρό αέρα.

Στο ίδιο το λατομείο, μηχανήματα πραγματοποιούσαν επιχωματώσεις για να σβήσουν οριστικά τη φωτιά.

Ένας εκσκαφέας βάρους άνω των 40 τόνων έριχνε χώμα πάνω από το υλικό που είχε πιάσει φωτιά, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr:

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Χανίων, Μιχάλη Τσουπάκη, οι εργασίες κατάσβεσης αναμενόταν να συνεχιστούν και, όπως είπε, εντός της Τρίτης η φωτιά θα πρέπει να έχει σβήσει. Ωστόσο, δεν είναι δεδομένο ότι κάτω από το χώμα η οργανική ύλη δε θα συνεχίσει να σιγοκαίει.

Το υλικό που έπιασε φωτιά, ανέφερε ο κ. Τσουπάκης, ήταν οργανική ύλη, την οποία αποθέτει η ΔΕΔΙΣΑ για την αποκατάσταση του λατομείου. Σύμφωνα με τα όσα είπε, πρόκειται για θρυμματισμένα κλαδιά και ξύλα, σχεδόν σαν πριονίδι. Η λογική της αποκατάστασης έγκειται στο ότι πάνω σε αυτό το υλικό, αργότερα, θα μπορεί να αναπτυχθεί βλάστηση.

Σε παλαιότερη φωτογραφία, φαίνεται το υλικό που υπήρχε στο λατομείο πολύ πριν την τελευταία φωτιά.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει παράπονα, ότι στο παλιό λατομείο πιθανόν να απορρίπτονται και άλλα υλικά, όπως λάστιχα ή λύματα, πράγμα που διαψεύδεται κατηγορηματικά από τη ΔΕΔΙΣΑ. Εκείνο που είναι πολύ αισθητό όμως αυτές τις μέρες στην περιοχή, είναι η έντονη μυρωδιά καμένου ξύλου.

Για τη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Πυροσβεστική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίχνη εμπρηστικού μηχανισμού δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται και η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, καθώς θεωρείται απίθανο η φωτιά να προκλήθηκε από φυσικά αίτια, όντας σε περιφραγμένο χώρο που μάλιστα δεν χρησιμοποιούνταν.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: zarpanews

εκσκαφέας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap