Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Στην Βουλή το Γηροκομείο – «κολαστήριο» στα Χανιά: Τι έγινε με τους ελέγχους στο ίδρυμα;

Δημοσιεύτηκε

στις

γηροκομείο Χανιά
Διαφήμιση
Διαφήμιση
42 Shares

«Εκτεθειμένο το Υπουργείο Εργασίας που έστειλε την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στο Γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά για έλεγχο μέτρων αντικαπνίσματος και όχι για τα όσα φρικτά συνέβαιναν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή αναφέρει:

“Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όχι μόνο δεν διαβίβασε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα καταγγελλόμενα για την εξαθλίωση των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων, για να τα ελέγξουν οι επιθεωρητές Υγείας και Πρόνοιας αλλά ζήτησε έλεγχο του Γηροκομείου για την τήρηση των μέτρων αποφυγής καπνού και μέτρων αντιμετώπισης covid-19.!!!

Αυτά προκύπτουν από την έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας (Α.Π 308/05-04-22 επισυνάπτεται) και από την συζήτηση που έγινε στη Βουλή με αφορμή την ερώτηση του Βουλευτή Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, με την Υφυπουργό κα Δόμνα Μιχαηλίδου να δηλώνει ότι αρμόδια είναι η Περιφέρεια Κρήτης αλλά να αρνείται να ενημερώσει για τους λόγους που την οδήγησαν να μην διαβιβάσει τις καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της, στον κατ’ εξοχήν ελεγκτικό μηχανισμό που είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην οποία ενσωματώθηκε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με τον νόμο 4622/19.

Η Υφυπουργός που παρέλειψε να διαβιβάσει τις καταγγελίες για το Γηροκομείο στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε διάφορα άλλα ζητήματα, δηλαδή μηνυτήριες αναφορές κλπ και για το γηροκομείο κολαστήριο παρέπεμψε στις νομοθετικές ρυθμίσεις που εισηγήθηκε στη Βουλή κατόπιν εορτής, γεγονός που δεν αλλάζει όλα όσα έγιναν με τις συνθήκες εξαθλίωσης και την απώλεια της ζωής ηλικιωμένων στο Γηροκομείο κολαστήριο” καταλήγει ο βουλευτής.

 

γηροκομείο Χανιά
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap