Βρειτε μας στα Social Media
 

XANIA

Η φωτογραφία της ντροπής από τον Μπάλο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
5 Shares

Μια απίστευτη, αλλά πολύ εύγλωττη φωτογραφία από τον Μπάλο με “προειδοποιητικό” κείμενο ανάρτησε Βρετανός μόνιμος κάτοικος της Κρήτης.

Η φωτογραφία απεικονίζει μάλλον τις ετοιμασίες κάποιων για να εγκαταστήσουν στην παραλία του Μπάλου κιόσκι ενοικίασης ιστιοσανίδων ή απλών σανίδων σερφ και πιθανόν ειδών για γενικά θαλάσσια σπορ.

Μόνο που ολόκληρη η περιοχή του Μπάλου έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται (υποτίθεται).

Μόνο που (υποτίθεται) πως υπάρχει ένας φορέας διαχείρισης, ο «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης», ο οποίος – δυστυχώς – εκτός από την αδυναμία του να λειτουργήσει το φαράγγι της Σαμαριάς, δεν μπορεί να διαχειριστεί ή έστω να εποπτεύει την παραλία του Μπάλου.

Μόνο που το πλέον πιθανόν είναι πως όποιος είχε την φαεινή ιδέα να ασχοληθεί εκεί με θαλάσσια αναψυχή, δεν ρώτησε τον οποιοδήποτε.

Απόλυτα κατανοητό και άκρως προειδοποιητικό το κείμενο του Βρετανού που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρει τα εξής:

(Η μετάφραση στα ελληνικά είναι ελεύθερη)

I understand that people want/need to make money to live. But what I don’t understand is how people think parking this load of junk in the middle of Balos beach, and I mean in the middle of it, is a good idea. It ruins every picture any tourist might want to make, irrespective of the angle they take it from. Like here, which is one of the favourite pictures for people to take, looking back over the bay at Imeri Gramvousa, now obscured by huge plastic junk and a rack of surfboards…
Some basic advice for the owner of this rubbish, don’t piss off your tourists if you want them to spend some money with you…Ε.ΜcΜ.

Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θέλουν/πρέπει να βγάλουν χρήματα για να ζήσουν. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πώς ο κόσμος σκέφτεται να παρκάρει αυτό το φορτίο σαβούρας στη μέση της παραλίας του Μπάλου, και εννοώ στη μέση του, είναι μια καλή ιδέα; Καταστρέφει κάθε εικόνα που μπορεί να θέλει να έχει ο τουρίστας, ανεξάρτητα από την οπτική γωνία που την παίρνει. Όπως εδώ, που είναι μία από τις αγαπημένες φωτογραφίες που θα τραβήξουν οι άνθρωποι, κοιτάζοντας πίσω από τον κόλπο της Ήμερης Γραμβούσας, που τώρα αφανισμένος από τεράστια πλαστικά σκουπίδια και ένα ράφι από σανίδες σερφ…
Μερικές βασικές συμβουλές για τον ιδιοκτήτη αυτών των σκουπιδιών, μην νευριάζετε τους τουρίστες σας αν θέλετε να ξοδέψουν κάποια χρήματα μαζί σας…

Πηγή: flashnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap