Βρειτε μας στα Social Media
 

XANIA

Η Κρητική Γη έτοιμη να «υποδεχτεί» τον Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

ταφος Μίκη Θεοδωρακη


116 Shares

Λίγες ώρες πριν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και οι απαραίτητες εκείνες διαδικασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τον ενταφιασμό του στο Γαλατά Χανίων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο σημείο μάλιστα όπου θα ταφεί, τις τελευταίες ώρες γίνονται οι σχετικές εργασίες και η προετοιμασία που απαιτείται.

Υπενθυμίζεται ότι επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν να ταφεί στο χωριό καταγωγής του πατέρα του, γεγονός που τελικά έγινε σεβαστό, παρά τις αρχικές αντιδράσεις.

Χθες μάλιστα έγιναν γνωστές και οι λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη στα Χανιά την Πέμπτη.

Βάση του προγραμματισμού, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φτάσει το πρωί της Πέμπτης 7:30, στο Λιμάνι της Σούδας. Θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων που στην συνέχεια θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά και μέχρι της 12 το μεσημέρι η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στην συνέχεια και πάλι με πεζή αυτοκινητοπομπή, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά, σύμφωνα με την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που εκτίθεται σε λαικό προσκύνημα η σορός του στη Μητρόπολη Αθηνών, εκεί που ο κόσμος συρρέει κατά εκατοντάδες για να τον αποχαιρετήσει.

ταφος Μίκη Θεοδωρακη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση etem
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap